• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.04.2022

14:34

STUDENT OTPUŠAVANJE ODVODA PLATIO 16.000 DINARA! Objavio sliku računa i imao SAMO JEDNO PITANJE! (FOTO)

Zaštitnik potrošača

STUDENT OTPUŠAVANJE ODVODA PLATIO 16.000 DINARA! Objavio sliku računa i imao SAMO JEDNO PITANJE! (FOTO)

Podeli vest

Svakodnevno na društvenim mrežama možemo pročitati iskustva građana koji pišu kako su im pojedini majstori za popravku nekih kvarova naplatili mnogo više novca nego što ona zaista košta

Udruženjima za zaštitu potrošača takođe veoma često stižu žalbe na majstore koji ne poštuju Zakon o zaštiti potrošača, već naplaćuju svoje usluge mnogo više nego što bi možda bile realne cene.

Ovog puta u jednoj studentskoj grupi na društvenoj mreži Fejsbuk jedan student je objavio fotografiju računa majstora koji mu je za otpušavanje odvoda uzeo 16.000 dinara!

- Ukoliko je neko imao sličan problem sa odvodom - da li je cena bila slična ili je ovo preskupo - pitao je student u grupi.

U komentarima ispod objave neki studenti su odgovarali da je ovo previše za otpušavanje odvoda, dok su drugi pak pisali da su imali slična iskustva gde su im majstori debelo naplatili istu uslugu.

- Pre godinu dana za čišćenje odvoda majstor mi je uzeo 12.000 dinara - napisala je jedna studentkinja:

Foto: printscreen facebook

- Prošlog leta su u mojoj zgradi bila poplavljena tri stana jer je neko u zgradi bacio peškir u wc šolju. Otpušavnje kanalizacije u šahti ispred zgrade 30.000 i to je bila hitna intervencija - napisao je jedan student.

Podsetimo, po novom Zakonu o zaštiti potrošača majstori su u obavezi da za svaki račun veći od 5.000 dinara naprave specifikaciju troškova, da napišu šta tačno rade i kupuju, kao i koliko to košta.

S obzirom na to, oni ne mogu da daju cenu odokativno i ne mogu da zahtevaju povećanje cene za više od 15 odsto proračuna.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17