• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Jovanović

03.10.2022

08:00

SULUDO! ŠTO JE SKUPLJI KOMAD, I MONTIRANJE JE SKUPLJE! "Forma ideale" podigla cenu montaže nameštaja

Zaštitnik potrošača

SULUDO! ŠTO JE SKUPLJI KOMAD, I MONTIRANJE JE SKUPLJE! "Forma ideale" podigla cenu montaže nameštaja

Podeli vest

Koliko ćete platiti uslugu njihovih montera, zavisi od toga koliko ste platili proizvod, a ne od zahtevnosti posla. Donedavno je to iznosilo pet, a sada je šest odsto od iznosa na računu

Proizvođač nameštaja "Forma ideale" podigao je cenu montaže. Sada, ukoliko angažujete montere iz njihove firme, naplatiće vam šest odsto od vrednosti nameštaja umesto nekadašnjih pet, koliko je ta usluga koštala pre poskupljenja.

I dok mnogi drugi proizvođači pokućstva mahom imaju fiksnu cenu, a neki čak i ne naplaćuju montažu, "Forma ideale" rešila je da dere kupce čak i kada kod njih pazare i sami preuzimaju već monitrani artikl iz izloga salona.

Foto: Shutterstock

Ovakav način poslovanja, a onda i poskupljenje, izazvao je bes kod potrošača jer u ovom salonu montaža nameštaja ne zavisi od količine posla, već od cene kupljenih stvari, što nemam ama baš nikakve logike. Tako ćete za isti komad nameštaja, a koji se zbog dezena ili materijala razlikuje u ceni, platiti različito montažu, koja kod njih košta šest odsto od računa. Baš kao što je bankarski sektor procentualno naplaćivao obradu kredita i slične naknade.

Nema logike

Na to nam je ukazao čitalac Bojan K. iz Kraljeva, koji ovakvo poslovanje naziva skandaloznim.
- Kupio sam ormare, jedan sebi, drugi roditeljima. Moj je bio čak i manji, ali je bio skuplji oko 20.000 od njihovog. Jedan se prodavao po punoj ceni, drugi je bio na popustu. Na njihovom je bilo više posla za montažu nego na mom, ali su oni platili manje 1.000 dinara. Pitam se kakva je to ekonomska politika i logika - kaže naš sagovornik i dodaje:

Foto: Zaštitnikpotrošača.rs

- To vam je kao sa obradom kredita u banci, kad su nam za isti posao naplaćivali različitu sumu, u zavisnosti kolko je ko para pozajmio. Ako je već reč o usluzi, smatram da treba da postoji jasan cenovnik, a ne ovako, kako se kome zalomi. Da sam, na primer, sačekao da moj ormar bude na sniženju, i montaža bi bila jeftinija. Zaista skandalozno.

Niz bezobrazluka

Osim što nema fiksni cenovnik, "Forma ideale" našla je još jedan način da kupce stavi u nezgodnu situaciju. Ukoliko planirate kod njih da pazarite neki komad nameštaja i za to vam je potrebna montaža, budite spremni da usluge montera možete dobiti samo ukoliko prevoz robe vrši "Forma ideale" ili firme koje su angažovane od strane te kompanije.

Da bezobrazluku nema kraja uverili smo se kada smo na zvaničnom sajtu pročitali cenovnik prevoza i montaže. Tu smo pronašli još jednu skandaloznu poslovnu odluku - da će kupac platiti i pomenutih šest odsto čak i kada sam u salonu preuzima izložbeni primerak nameštaja koji je montiran.
Do objavljivanja ovog teksta iz kompanije "Forma ideale" nismo dobili odgovor na pitanje kako opravdavaju poskupljenje montiranja.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija