• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Dejan Katalina

17.09.2017

15:33

SVAKI DAN MI JE NOVA NAGRADA: Irena Jovanović o transferu, svojoj emisiji, rijalitiju, ali i prodici!

Kultura

SVAKI DAN MI JE NOVA NAGRADA: Irena Jovanović o transferu, svojoj emisiji, rijalitiju, ali i prodici!

Podeli vest

Najviše brinem o ishrani, tim putem o zdravlju, puno se krećem i trudim se da postignem osećaj zadovoljstva

Irena Jovanović je nekad bila zaštitno lice Studija B, da bi nakon toga prešla na TV Pink, gde zajedno sa koleginicom Svetlanom Grubor vodi ranojutarnji program "Svitanje". Za naš dodatak ona priča o svom transferu sa jedne na drugu televiziju, emisiji koju vodi, odnosu prema rijalitiju, novim projektima, ali i otkriva na koji način funkcioniše njena porodica...

Bila si zaštitno lice Studija B, a onda si prešla na Pink. Da li si se osećala kao da prelaziš u novu školu, s obzirom na to da si dugo bila na STB?
- Prelazak se dogodio spontano, došao je kao prirodan sled koraka koje u poslu pravimo. Otišla sam pod svojim imenom i prezimenom, na isti način radim na Pinku, u izuzetnim produkcijskim uslovima.

Pink je velika medijska kompanija gde svaki segment funkcioniše zasebno, sa svojom posadom

Šta je, po tebi, osnovna razlika između rada na ove dve televizije?
- Konceptualno, radi se o dva potpuno drugačija medija. Studio B i dalje neguje autorski koncept, dok je Pink po uzoru na svetske medijske konglomerate opredeljen za formate i precizno postavljene programske koncepte. Veliki je izazov raditi na tržištu medija.

Napisala sam novu knjigu

Objavila si dnevničku knjigu "Prestupnica", postoji li šansa da se okušaš s nekim romanom ili će i neka tvoja naredna knjiga biti u sličnom stilu?
- Rukopis je gotov. Sada iskušava urednike i moje prijatelje i saradnike. Verujem da će radni naslov uskoro potražiti onaj koji će krasiti nove korice. O tome pri sledećem susretu.

Kako si se uklopila sa koleginicom Svetlanom, koja inače važi za jednu od najpristojnijih i najodmerenijih TV lica?
- Posle prvog uredničkog sastanka smo se razumele, baš onako kako obe razumemo televiziju i svoju ulogu u programu. Mi smo svakodnevno na "vrućoj liniji", ne propuštamo analizu onoga što radimo i tema koje obrađujemo. To pomaže da ono što gledaoci vide bude pouzdano.

Moj stariji sin je pre nekoliko dana izgovorio: "Prema devojkama treba biti dobar, pažljiv, darežljiv, treba ih slušati i poštovati"

Kada započinješ svoj dan i jesi li uspela da prilagodiš bioritam ovom terminu?
- U mnogoljudnoj porodici kakva je moja nije lako prilagoditi se nekome ko ustaje u tri ujutru. Ipak, razgovor i dobra organizacija za sada nude rešenje.

Spomenula si neke nove projekte, šta nam donosi jesen na Pinku kada si ti u pitanju?
- Mnogo je novina u programskoj šemi. Mi smo se, posle letnje pauze, uželeli rada i adrenalina koji vas istovremeno melje i održava u formi. Biće iznenađenja, jer gledaoci često daju putokaz i šire vidike nas TV poslenika.

U mnogoljudnoj porodici kakva je moja nije lako prilagoditi se nekome ko ustaje u tri ujutru

Na ružičastoj televiziji započeo je rijaliti "Zadruga", kakvo je tvoje mišljenje o ovom programu i da li su možda i tebe zvali da se pridružiš ekipi?
- Moj posao je u informativnom programu, u redakciji, a rijaliti programi se rade iz velikih Pinkovih studija u Šimanovcima. Pink je velika medijska kompanija gde svaki segment funkcioniše zasebno, sa svojom posadom. Srećemo se samo u programskoj šemi.

Zanimljivo je da, pored dva sina, imaš i žensko dete kome si maćeha. Kako si uspela da izgradiš svoj odnos sa Sarom i u kojoj meri ona tebe danas doživljava kao majku?
- Mi živimo u skladu sa vremenom, ne pravimo se da neki izazovi ne postoje. Otvoreni smo jedni prema drugima, tako je od samog početka. Naša porodična slika bi se kolažno mogla predstaviti kao košnica iz koje stalno izleće poneka radilica, dok se istovremeno druga vraća. Prebrzo živimo da se ne bismo razumeli, to sam želela da im objasnim, i iako je velika razlika u godinama između njih, u jednom se slažemo - ukoliko imamo rešenje, nemamo problem.

insajder/Branko Pantelić

Ukoliko imamo rešenje, nemamo problem

Tvoji dečaci su već porasli, pogotovo sin Luka. Koje vrednosti prema devojkama pokušavaš da mu usadiš u ovom vremenu kada se muškarci sve lošije ophode prema ženama i kada su žene prečesto žrtve muškog nasilja?
- Moj stariji sin je pre nekoliko dana izgovorio: "Prema devojkama treba biti dobar, pažljiv, darežljiv, treba ih slušati i poštovati, i ako joj sutra padne na pamet da te ostavi, jedino što može da shvati je da neće naći boljeg." Sve je rečeno, a "lude su mu godine".

Iako si uvek bila žena s gomilom obaveza, istovremeno važiš za jednu od najlepših voditeljki na našim televizijama. Koja je tajna održavanja fizičkog izgleda?
- Hvala. Najviše brinem o ishrani, tim putem o zdravlju, puno se krećem i trudim se da postignem osećaj zadovoljstva. To se najbolje odslikava na mom licu. Moja deviza je "svaki novi dan je nagrada ili kazna za ono što smo uradili juče".

Tvoj kolega Jugoslav Pantelić, s kojim si vodila emisiju "Beograde, dobar dan", postao je direktor Festa. Da li si ponosna na njega i nedostaje li ti vreme kada ste zajedno radili na Studiju B?
- Jugoslav je na svom putu, tamo gde je odavno trebalo da bude. Tu pripada, kao što oboje pripadamo vremenu koje je iznedrilo jednu od najboljih emisija iz kulture, biću neskromna, svih vremena. Ono što je još važnije je prijateljstvo i odnos poverenja koji nas, sa tim vremenom, nisu napustili.

Misliš li da je sve teže raditi u medijima i da li si i ti razmišljala, poput Jugoslava, da pronađeš neko uhlebljenje izvan novinarstva?
- Duboko verujem da nije u pitanju samo uhlebljenje. Ono što Jugoslav radi je poziv, a tako doživljavam i svoj posao.
 



 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17