• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.hr

27.08.2017

20:24

(VIDEO) MISTERIJA SLIČICE 313: Metak Kenediju PROSIPA MOZAK, TRENUTAK ISEČEN iz filma o atentatu na predsednika SAD!

Zanimljivosti

(VIDEO) MISTERIJA SLIČICE 313: Metak Kenediju PROSIPA MOZAK, TRENUTAK ISEČEN iz filma o atentatu na predsednika SAD!

Podeli vest

Mnogo ljudi je čulo za Zapruderov film – jedini snimak atentata na američkog predsednika Džona Kenedija

Tačno 486 sličica filma nastalo je sunčanog dana novembra 1963. godine u Dalasu. Iza kamere je stajao krojač Abraham Zapruder i tih 26 sekundi filma zabeležilo je jedan od najtežih zločina.

Međutim, malo je poznato da je Zapruder lično tražio da se ne objavi jedna sličica iz čitavog filma. Sličica broj 313 davala mu je noćne more zato što se na njoj jasno vidi trenutak kada metak izbacuje Kenedijevu moždanu masu.

Trebalo je da prođe više od decenije posle ubistva u Dalasu da američka i svetska javnost napokon vidi tu ključnu sličicu.

printscreen

Kako piše Smitsonian, Zapruder je prodao magazinu Life autorska prava na film za 150.000 dolara, ali je jasno rekao da on ne želi da objavi ključnu sličicu. Ne želi da pusti to zlo u američku kolektivnu svest, a i Life je kasnije delio njegovo mišljenje.

Naravno, neko je objavio čitav film, zajedno sa sličicom 313. Taj neko bio je Džeraldo Rivera, slavni televizijski voditelj. Kad je on 1975. godine prvi put prikazao čitav film, američka javnost videla je nešto o čemu se samo čitalo i tako su se rodile prve teorije zavere.

JFK: ČINJENICE I LAŽI! Dokumentarac o nepoznatim detaljima iz života Džeki Kenedi!

ŠOKANTNI DETALJI IZ DNEVNIKA UBIJENOG PREDSEDNIKA SAD DŽONA F. KENEDIJA: Hitler je imao ono od čega nastaju legende!

(FOTO) ŠOK! Ova žena tvrdi da je ĆERKA MERLIN MONRO I DŽONA KENEDIJA!

STRAŠNA TAJNA PORODICE KENEDI: Najstariju ćerku poslali na lobotomiju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hendersone boli li te glava

pre 6 godina

Pa Rotšildovima, da ostane uspomena na njihovih ruku delo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija