• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

06.10.2019

13:06

ON JE LOVAC NA JELENE! Njegov zid je pun trofeja koji će vas ostaviti bez daha! (FOTO)

Zanimljivosti

ON JE LOVAC NA JELENE! Njegov zid je pun trofeja koji će vas ostaviti bez daha! (FOTO)

Podeli vest

Lovna sezona u Srbiji je počela, a to je ono što su ljubitelji prirode sa nestrpljenjem čekali. Ako pitate bilo kog lovca da odustane od svog hobija, ni po cenu života nijedan to ne bi uradio. Jer ko jednom oseti draži ove akcije u šumi, teško da odustaje. Zlatimir Tanasijević iz sela Gornja Trnava je jedan od tih – lovi već 40 godina, a njegov dom prepun je trofeja

-Ljubav prema lovu u nešoj porodici prenosi se sa kolena na koleno. Ta lepota kad ujutru krenete u šumu sa drugim lovcima i čekate da se divljač pojavi, ne može da se opiše rečima- počinje svoju lovačku priču Zlatimir i dodaje kako mu za ove četiri decenije ništa nije bilo teško.

-Znao sam nekad da ustanem u ponoć, odem do Delibatske peščare i u tri sata posle ponoći krenem u lov koji traje do osam i onda se vratim kući - rekao je ovaj lovac koji je do sada ulovio 40 srndaća.

Foto: rina

-Za bogat ulov nema neke posebne taktike. Mora da vas posluži i sreća. Dešavalo se da dopuzim do srndaća i da ga promašim iz neposredne blizine, ali i da ga iz auta vidim na brdu, upucam i on se skotrlja tačno ispred mene- priča Zlatimir.

 

Kako bi prekratili vreme provedeno u lovačkoj čeki, lovci često umeju da se našale i to na račun onih mlađih kolega.

Foto: rina

-Ponekad iskoristimo kožu zeca i postavimo negde u šumi, nedovoljno iskusni lovci pomisle da je to zapravo plen i pucaju, a ispod se razleti slama- kaže Zlatimir.

 

Za lov je najbitniji dobar, veran pas i dobra puška, ali i opreznost.

Foto: rina

-Mora se proći obuka, da se oružje ne nosi nategnuto kako se ne bi neko povredio- rekao je lovac iz Topole.

 

I iako pojedinci lov na divljač smatraju nehumanim, Zlatimir kaže da su lovci upravo ti koji pomažu divljači da preživi zimu.

JELENA JE PRVA SRPKINJA KOJA JE SAVLADALA ALPE! Nestvarno dostignuće ultramaratonke iz Gornjeg Milanovca! (VIDEO)

-Nije mi teško da na traktor ili auto natovarim pšenicu i kukuruz i odnesem na hranilište, jer u hladnim zimskim uslovima divljač vrlo često ostaje bez hrane. Ukoliko želite da budete lovac morate da imate veliku ljubav prema tome, i ukoliko sve radite po propisima i kalendaru, nema mesta za negativne komentare- naglasio je Zlatimir.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zid je nepotpun

pre 4 godine

jos samo fale njihove glave kao trofeji

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17