• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm.me

18.02.2020

15:53

ZBOG NJEGA JE IZMIŠLJEN IZRAZ "SREĆA U NESREĆI"! Januš ponovo progledao nakon što ga je udario automobil!

Zanimljivosti

ZBOG NJEGA JE IZMIŠLJEN IZRAZ "SREĆA U NESREĆI"! Januš ponovo progledao nakon što ga je udario automobil!

Podeli vest

Jedan Poljak koji je navodno bio slep 20 godina, ponovo je progledao nakon što ga je udario automobil dok je prelazio ulicu

Do pre nekoliko godina, Januš Goraj, iz grada Gorzov Vielkopolski, bio je potpuno slep na levo oko, a desnim je mogao da razazna samo senke i svetlost.

Goraj je vid izgubio pre 20 godina, kao nuspojavu teških alergija, i navikao je da živi u gotovo potpunom mraku. Ali jednog dana u 2018. godini dogodilo se čudo.

Januša je dok je prelazio ulicu na raskrsnici veoma jako udario automobil. Prilikom udara on je udario glavom o haubu automobila kao i od asfalt dok je padao. Da stvar bude još gora, oštetio je i kuk i na kraju mu je bila potrebna operacija. Ali nije ni slutio kako mu je ta saobraćajna nesreća "pomogla" te mu navodno vratila vid!

LJUBAVNO DRVO PRAVI ČUDA ZA VAŠU VEZU! Ako vam je ljubav na "staklenim nogama", obavezno posetite ovo mesto u Srbiji! (FOTO)

Posle nesreće, Januš Goraj proveo je nekoliko nedjelja u bolnici kako bi se oporavio posle operacije kuka, a tokom oporavka "oporavile" su mu se i oči tako da je ostao šokiran kad je shvatio da vidi više od uobičajenih senki i slabe svetlosti.

Počeo je da vidi stvari mnogo jasnije nego pre nesreće, a lekarima je to takođe rekao. Međutim, niko nije mogao da objasni zašto i kako se to dogodilo.

Foto: Public

- Pogled mu se popravio u roku od dve nedelje. Ne znamo baš šta ga je uzrokovalo, možda je mešavina lekova koju je dobijao za to vreme - rekla je Agnješka Visnievska, portparolka Nezavisne javne pokrajinske bolnice.

MISTERIJA ZA NAUKU - KAKO TO DA DECI KORONAVIRUS NE MOŽE NIŠTA! Šta to najmalđi imaju što je jače od opakog virusa?! MALIŠANI SU BOŽJE ČUDO!

Janušov bizarni slučaj prvobitno je prijavljen u medicinskim izvještajima 2018. godini, ali je pažnju privukao tek nakon što su ga glavne vesti objavile krajem prošlog meseca ove godine.

Do danas, niko ne zna šta je tačno uzrokovalo da se Jaunzov vid vrati, ali neki medicinski stručnjaci nagađaju da to nije imalo veze sa samom nesrećom, već sa velikim dozama antikoagulansa pomešanih sa drugim lekovima.

- Dok sam ležao na bolničkom krevetu, radost što sam ponovo mogao lepo da vidim je bila neverovatna - rekao je Januš Goraj.

- Lekari su bili iznenađeni mojim poboljšanim vidom, ali nisu mogli da objasne kako je do toga došlo. Kad sam napustio bolnicu, video sam ljude na ulici, mogao sam da vidim registarske brojeve automobila ili da čitam tekst na svom telefonu. Moj život se promenio.

Januš Goraj je odbio da učestvuje u medicinskim studijama kako bi lekarima pomogao da reše zagonetku svog čudesnog izlečenja, ali prema pisanju poljskih tv i novinskih medija, on je mogao da vodi normalan život i zapravo je dobio posao obezbeđenja u bolnici, gde mu se vid vratio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija