
Pixabay
DA LI VAS NERVIRA ŠTO JE KESICA ČIPSA UVEK POLUPRAZNA? Otkrivamo vam zbog čega je to tako!
Ako volite da jedete čips, bez obzira koji brend kupujete, kada otvorite kesicu, ona će uvek biti puna samo do pola, što je prilično razočaravajuće
Ipak, postoji dobar razlog za to.
OBOŽAVATE ČIPS? Evo zašto ne biste smeli da ga jedete UJUTRU!

(VIDEO) OVO JE NAJSLAĐI ČIPS NA SVETU! Ovakva poslastica se ne propušta!


U prerađivačkoj industriji prazan prostor oko proizvoda se namerno ostavlja, a ideja je da taj dodatni prostor zaštiti čips od oštećenja.
Naime, put kesice čipsa od fabrike do trgovine može biti prilično nezgodan. Da nema tog punjenja, čak i najbolji i najtvrđi komadi čipsa verovatno bi izgledali kao gomila mrvica kada bi stigli do vas.
Ali to nije sve.
Ako ste mislili da je vrećica puna vazduha- nije. Zapravo, napunjena je azotom. Proizvođači čipsa pune kesice ovim gasom kako bi čips ostao svež. Ako bi vrećicu napunili običnim vazduhom, čips bi postao vlažan i brzo bi se pokvario, navodi Rajders Didžest.
ŽENA IZVADILA DVE KESE ČIPSA U PREVOZU I POČELA DA JEDE Ono što je potom uradila PUTNICI SU GLEDALI OTVORENIH USTA
Naime, još 1994. godine naučnici su otkrili da izlaganje čipsa azotu ne samo da pomaže da se produži njegov rok trajanja, već mu poboljšava ukus. U pitanju je prirodan gas i potpuno je siguran.