• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novi.ba

09.09.2020

20:09

TRUDNICE I PIVOPIJE SU LEPAK ZA KOMARCE! Ovi insekti vas svaki dan "GRICKAJU", evo šta trebate da uradite kako biste ih se rešili!

Zanimljivosti

TRUDNICE I PIVOPIJE SU LEPAK ZA KOMARCE! Ovi insekti vas svaki dan "GRICKAJU", evo šta trebate da uradite kako biste ih se rešili!

Podeli vest

Ovo sigurno niste znali...

S obzirom na to da su na snazi vreli letnji dani veliki problem u domu stvaraju razni insekti - muve, bubašvabe i komarci, i veoma ih se teško rešiti jednom kad uđu u kuću.

Mnogi u tom slučaju obično zovu istrebljivače kada primete ove bube u domu ili pak kupuju razna sredstva, ali postoji jednostavan način kako ih sami možete eliminisati.

Potrebno je:

- pola šolje biljnog ulja

- pola šolje nekog šampona

- pola šolje sirćeta

MLADUNČE BELOG LAVA SPASENO NA NESVAKIDAŠNJI NAČIN! Bio je zaglavljen u havarisanom automobilu, a onda je dobio OVU NAGRADU!

Foto: Pixabay

VIDITE OVU TORBU! Iz nje se čuo PLAČ - Policija reagovala, kad su je OTVORILI svi prisutni se ZGRANULI! Evo šta se krije iza svega!

Priprema:

Sve sastojke dodajte u sprej bocu i dobro pomešajte, a zatim poprskajte razne površine u vašem domu. Mešavina nije toksična i sigurna je za korišćenje oko dece i kućnih ljubimaca, a veoma je efikasna protiv buba bilo koje vrste.

Ono što je zanimljivo o komarcima, a da niste znali jeste da: 

Mužjaci komarca nikada ne sisaju krv, to rade ženke, koje prilikom hranjenja usisaju samo oko 0,01 ml krvi. Ženke jaja polažu i do pet puta godišnje, a prilikom jednog polaganja mogu položiti od 150 do 400 jaja.

Mužjaci komarca obično žive oko sedam dana, dok ženke mogu živeti i do 3 nedelje. Postoji nekoliko razloga zašto komarci više grizu određene ljude.

Foto: AP PHOTO

Naučnici su došli do saznanja da komarci češće grizu deblje ljude, jer proizvode više CO2. Na meti su i pivopije i trudnice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija