• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: yumama/informer.rs

07.12.2020

21:03

ZAPUŠILA VAM SE WC ŠOLJA, A MAJSTOR MOŽE TEK SUTRA DA DOĐE! Ovo je najbrže rešenje - PROVERENO RADI!

Ljubav

ZAPUŠILA VAM SE WC ŠOLJA, A MAJSTOR MOŽE TEK SUTRA DA DOĐE! Ovo je najbrže rešenje - PROVERENO RADI!

Podeli vest

Ako vam se zapušila WC šolja odnosno voda sporo odlazi ili ne odlazi uopšte, a papir više ne prolazi kroz odvod, postoji nekoliko jednostavnih rešenja kako da je otpuštite, koja ne uključuje majstora, nered i muku!

1. Vruća voda i deterdžent za sudove

Odmerite šoljicu deterdženta i sipajte u šolju, a u kofu sipajte vruću vodu kojom ćete toaletnu šolju napuniti do vrha. Ostavite otprilike pola sata da odstoji, a kad voda počne da se povlači izlijte još jednu kofu vruće vode u šolju.

Potom povucite vodu i problem je rešen! Ako se voda nije u potpunosti povukla, ponovite isto još jednom.

Foto: Pixabay

2. Prozirna folija

Podignite dasku i otvor šolje dobro obmotajte prozirnom folijom u nekoliko slojeva. Zatim pustite vodu - pritisak koji nastane podići će vodu i foliju.

 Vi je tada rukama pritisnite ka dole, tako ćete napraviti dodatni pritisak i papir bi trebalo da ode kroz odvod.

Foto: Pixabay

3. Soda bikarbona i tečni sapun

Plastičnu kofu napunite vrućom vodom i u njoj rastvorite nekoliko prstohvata sode bikarbone. Pazite da voda ne bude vrela. U zapušenu WC šolju prvo sipajte malo tečnog sapuna (ili kupke za tuširanje) i nakon par minuta u šolju ispajte kofu vode sa sodom bikarbonom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija