SNIZITE ŠEĆER BEZ LEKOVA! Pet recepta iz narodne medicine!

Pixabay

14:31 Ljubav i zdravlje 0

stil/informer.rs | 30. 05. 2020.

SNIZITE ŠEĆER BEZ LEKOVA! Pet recepta iz narodne medicine!

Povećana količina šećera u krvi dovodi do dijabetesa i njegovih komplikacija. Pored toga izaziva poremećare u radu jetre i urogenitalnom sistemu, izaziva metaboličke poremećaje, kožne bolesti, razvoj katarakte i srčane patologije

Zbog toga je veoma važno prepoznati znakove hiperglikemije i na vreme se obratiti lekaru.

Povećan šećer u krvi može da izazove:

Oštro variranje težine
Otećenje vida, pojava malih tačkica ispred očiju, oštećenje noćnog vida;
Večito hladne ruke i noge;
Loše zarastanje rana na koži:
Svrab i oštećenje sluzokože;
Problem sa crevima: čest zatvor ili proliv;
Pojačano mokrenje, posebno noću;
Pojačana žeđ, suvoća usana i td.

Narodni lekovi koji mogu smanjiti šećer u krvi:

Čaj od lovorovog lista

8 listova lovora prelijte sa 300 ml ključale vode. Ostavite da odstoji oko 4 sata. Procedite i uzimajte po pola čaše 3 puta dnevno tokom 3 dana, a zatim napravite pauzu od 2 nedelje.

Napitak sa cimetom

Jednom dnevno, najbolje ujutru, dodajte čajnu kašičicu cimeta u šolju kefira i malo masti. To promešajte pa popijte ujutru. Ova mešavina će poboljšati metabolizam i smanjiti šećer. Ako ne podnosite mlečne proizvode, cimet dodajte čaju ili mlakoj vodi.

Najbolje je da koristite cimet u štapićima, izrendate ga i stavite u napitak.

Shutterstock

Heljdina kaša sa kefirom

Heljda sadrži veliku količinu vitamina iz grupe B, folne kiseline, fosfora, gvožđa i drugih elemenata u tragovima koji zasićuju organizam i ne utiču na povećanje glukoze.

Da biste napravili narodni lek od heljde, uzmite nekoliko kašika heljdinog brašna, prelijte ga sa kefirom i ostavite preko noći.  Ujutru pojedite svoju kašu umesto doručka.

Napitak od belog pasulja

Uveče sipaje pola čaše hladne vode u koju ćete dodati tri zrna belog pasulja. Ujutru pojedite pasulj lagano i popijte vodu. Sat vremena nemojte ništa da jedete, posle doručkujte.

Jabukovo sirće

U čašu tople vode razblažite kašiku jabukovog sirćeta i pijte nakon jela. Treba da znate da jabukovo sirće nije nimalo naivan lek, te da se morate posavetovati sa lekarom pre uzimanja ovog napitka.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.