• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

19.07.2020

21:28

NISU SVI ISTI - Neki vitamini su važniji za JAČANJE IMUNITETA nego drugi!

Ljubav

NISU SVI ISTI - Neki vitamini su važniji za JAČANJE IMUNITETA nego drugi!

Podeli vest

Jak imunitet važan je u borbi protiv virusa, a neki vitamini su važniji za jačanje imunog sistema nego drugi...

Važno je stoga ispravno se hraniti, a pravilan izbor namirnica od izuzetne je važnosti. Naročito je važno unositi vitamine koji jačaju imuni sistem. Evo o kojim vitaminima je reč.

NAJVAŽNIJA VAM JE VELIČINA, U EKSTAZI VAS ČUJU KOMŠIJE... Koliko vam je stalo do se*sa? (TEST)

LETI najviše jedemo OVO POVRĆE, a da li ste znali da može da SPREČI KANCER?

Foto: Shutterstock

* Vitamin B6 je važan za podršku biohemijskih reakcija u imunom sistemu. Hrana bogata vitaminom B6 uključuje piletinu, ćuretinu, tunjevinu, mleko, sir, pasulj, spanać, šargarepu, seme suncokreta i integralne proizvode, a možete ga pronaći i u zelenom povrću i leblebijama.

Foto: Shutterstock

* Vitamin C je najveći pokretač imunog sistema i zaštitnik tela i zato je važno unositi ga u organizam u što većoj meri. Stoga, unosite što više pomorandži, grejpfruta, mandarina, paprike, spanaća, kelja i brokolija.

IMPLANTI SU AUT, a ove svetske zvezde više NISU SILIKONKE! (FOTO)

Foto: Shutterstock

* Vitamin E je moćan antioksidans koji pomaže telu u borbi protiv infekcija, a uz dovoljan unos ojačaćete imunitet do maksimuma. Namirnice bogate vitaminom E uključuju orahe, semenke i spanać.

AMERIČKA PITA SA KUPINAMA I LAVANDOM - Vatromet letnjih mirisa i ukusa!

Kako bi svoj organizam potpuno ojačali, najbolje bi bilo telu osigurati dovoljan unos navedenih vitamina kroz hranu, ali ako niste u mogućnosti da to postignete, dodaci ishrani će pomoći.

Foto: Shutterstock

Osim ovoga, trudite se da budete fizički aktivni i da vežbate barem 15 minuta dnevno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija