• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

02.06.2021

21:57

ŠAFRAN SPADA U NAJLEKOVITIJE ZAČINE! Pomaže kod MAMURLUKA i NESANICE, a evo kako možete da ga KORISTITE! Ipak, na OVO morate obratiti pažnju!

Ljubav

ŠAFRAN SPADA U NAJLEKOVITIJE ZAČINE! Pomaže kod MAMURLUKA i NESANICE, a evo kako možete da ga KORISTITE! Ipak, na OVO morate obratiti pažnju!

Podeli vest

Jedan od najlekovitijih začina je šafran, a ovo posebno važi za ljude sa AB krvnom grupom. Ovaj začin je veoma intenzivnog mirisa, slatko - gorkog ukusa i spada u začine koji hlade. U staroj Grčkoj je korišćen radi nesanice, kao afrodizijak, veoma je efektan za prekidanje mamurluka.

Postoji više načina da kuvate sa šafranom, možete ga prvo natopiti u vodi ili mleku oko 15 minuta, dodati ga u isto vreme sa drugim začinima ili možete da ga izmrvite u jelo pri kraju kuvanja i ostavite da odstoji. Ako u kuhinji imate ovaj začin, dovoljno je da sa samo par prašnika kreirate sofisticirane ukuse u kuhinji.

Foto: Pixabay

Evo kako možete da ga upotrebite:

Odlično ide u razna jela sa pirinčem, od bliskoistočnih pilava, preko španskih paelja, italijanskih rižota do indijskih birjani jela, bilo koja jela sa pirinčem, uključujući i slatki sutlijaš. 

Odlično ide sa drugim začinima kao što je mleveni korijander, đumbir, kardamom, komorač i možete ga dodati karijima od povrća, on će i dalje naći način da zasija svojim dekadentnim ukusom među mnoštvom drugih začina. Da se oraspoložite u hladne dane napravite gustu čorbu sa korenastim povrćem i dodajte šafran.

Foto: Pixabay

Za prijatan san:

Lagano ugrejte šolju bademovog (ili kozjeg) mleka sa prstohvatom mlevenog kardamoma, šafrana i meda po ukusu. Ostavite malo da odstoji i poslužite dok je još toplo. Jedno upozorenje, trudnice treba pažljivo da ga koriste i isključivo u konsultaciji sa lekarom. Takođe, važno je da lekar utvrdi dozu šafrana jer u većim količinama može imati negativne efekte po zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17