• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2021

07:17

MIRIS VOĆA UBIJA APETIT! Isprobajte PET ekstra TRIKOVA koji će vam pomoći da SMRŠATE

Ljubav

MIRIS VOĆA UBIJA APETIT! Isprobajte PET ekstra TRIKOVA koji će vam pomoći da SMRŠATE

Podeli vest

Da li ste među onima koji o dijetama i vežbanju najčešće samo pričaju i planiraju da okrenu list svakog novog ponedeljka? Niste jedini! Ako dosad niste imali uspeha, pogledajte ove trikove koji će vam sigurno pomoći da se za stolom obuzdate

1. Mirišite voće

Možda se čini čudnim, ali ako s vremena na vreme samo pomirišete bananu, jabuku ili listiće nane, ređe ćete osećati glad. Jedno istraživanje sprovedeno na 3.000 volontera pokazalo je da su oni koji su dobili zadatak da "njuškaju" voće imali slabiji apetit. Tako su i lakše gubili kilograme. Trik je u tom da prevarite mozak koji "misli" da vi u stvari jedete, a ne samo da mirišete.

2. Ogledalo

Okačite ogledalo preko puta mesta na kojem sedite dok obedujete. Jedna studija je pokazala da jedenje pred ogledalom smanjuje želju za hranom i da ljudi na taj način pojedu trećinu manje nego inače.

Foto: Pixabay

Miris ubija apetit

3. Plava boja

Verovali ili ne, plava boja je pravi ubica apetita. Zato, ako želite da smršate, služite hranu u plavim tanjirima, oblačite plavu odeću dok jedete, koristite plave stolnjake, stavite plavo cveće na sto. S druge strane, izbegavajte crvenu, žutu i narandžastu jer imaju suprotan efekat.

4. Fotografišite

Ako redovno fotografišete obroke i pregledate te slike, ozbiljnije ćete pristupati izboru hrane, biraćete zdravije i manje obroke.

5. Vežite se

Ovo je trik koji upražnjavaju Francuskinje. Naime, kada idu na ručak ili večeru, vezuju traku oko stomaka ispod odeće, da bi pazile na stomak i da bi ih podsećala na to da se suzdrže od primamljivih poslastica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17