• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

28.09.2019

19:35

(VIDEO) DVA PUTA JE POKUŠALA DA SE UBIJE, MENJALA MUŠKARCE KO ČARAPE, A TRUDNOĆU POREDILA SA RAKOM! Brižit Bardo koja se odrekla slave ZBOG ŽIVOTINJA, PROSLAVILA 85. ROĐENDAN!

Showbiz

(VIDEO) DVA PUTA JE POKUŠALA DA SE UBIJE, MENJALA MUŠKARCE KO ČARAPE, A TRUDNOĆU POREDILA SA RAKOM! Brižit Bardo koja se odrekla slave ZBOG ŽIVOTINJA, PROSLAVILA 85. ROĐENDAN!

Podeli vest

Amerikanci su imali Merilin Monro, a Evropljani božanski lepu i suicidalnu Francuskinju koja je iz dna duše prezirala slavu, a svojim postupcima i izgledom fascinirala svet

Nekadašnji seks simbol i modna ikona Brižit Bardo danas je proslavila slavi 85. rođendan

U dvadesetim i tridesetim nije se libila da pokaže nago telo, a mnoge je muškarce ostavljala bez daha. Zaljubljivala se, raskidala, udavala i razvodila ne mareći za glasine i menjajući mupkarce ko čarape.

Foto: AP PHOTO

 

Rodila se u Parizu u izuzetno religioznoj porodici, a javnost ju je prvi put upoznala kada je zablistala na naslovnici magazina El u maju 1949. na kojoj ju je i ugledao režiser Mark Alegre, što joj je promenilo život. Ona i njegov asistent Rodžer Vadim su se tada zaljubili, a on ju je zaprosio. Njeni roditelji su odbili da joj daju dozvolu za brak, jer je imala samo 17 godina. Ipak, kad je napunila 18, udala se za Vadima.

Iako su na profesionalnom planu savršeno funkcionisali, Brižit i Rodžer imali su problema u privatnom životu. Brak im je trajao pet godina, a posle Vadima, udala se za glumca Žaka Šarijea. Dvanaest meseci nakon venčanja dobili su sina Nikolasa s kojim glumica nikada nije bila bliska, jer je svoju trudnoću uporedila s rakom.

Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio. Samo osam meseci nakon njegovog rođenja, na svoj 26. rođendan, drugi put je pokušala sebi da oduzme život. Bilo je to za vreme snimanja filma "Istina", a povod su bili bračni problemi. Ubrzo je 1962. godine usledio i njen drugi razvod, a film koji je snimala, u vreme kada je pokušala samoubistvo, postao je najgledaniji u Francuskoj i prvi po zaradi na blagajnama.

Nakon drugog razvoda udala se za nemačkog milionera i plejboja Gantera Saksa, ali je njihova sreća bila kratkog daha. Njegovo samoubistvo 2011. godine u njenom dvorcu u Švajcarskoj potpunosti ju je slomilo. Poslednji se put udala 1992. za Bernarda D’Ormala s kojim je i danas.

Glumica je postala poznata pod nadimkom "Bejb", a pod imenom Brižit Bardo na filmskom platnu je debitovala 1952. u filmu "Ludi od ljubavi". Zahvaljujući Vadimu dobila je ulogu koja joj je donela svetsku slavu, status seks simbola i milionsku zaradu u filmu "I bog stvori ženu". Ovo ostvarenje u potpunosti je promenilo dotadašnje poimanje seksa u sedmoj umetnosti, naročito nakon legendarne scene u kojoj Brižit pleše bosonoga na stolu.

BRIŽIT BARDO O SEKSUALNOM ZLOSTAVLJANJU: Ima dosta glumica koje se udvaraju producentima da bi dobile ulogu

Brižit se, uprkos ogromnoj slavi, trudila da živi u senci. Zaljubljeni obožavaoci su joj u više navrata provaljivali u kuću samo da bi je videli ili uzeli nešto njeno za uspomenu.

- Kad me prepoznaju, trebalo bi da mi bude milo, ali ja se naježim - izjavljivala je Bardo.

Daleke 1974. neposredno pred 40. rođendan okončala je svoju filmsku karijeru i posvetila se borbi za prava životinja.

Foto: Beta

 

Pre pet godina objavljena je i njena biografija u kojoj su izneti intimni i malo poznati detalji iz njenog burnog života.

Pogledajte i bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Malena

pre 4 godine

Како је и тужно и страшно прочитати да неко брине о животињама, а одбаци своје дете. То никада нећу разумети....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija