PILEĆA PRSA SA PRAZILUKOM I KUSKUSOM - neodoljiva slana đakonija!

Shutterstock

12:57 Recepti 0

informer | 01. 03. 2020.

PILEĆA PRSA SA PRAZILUKOM I KUSKUSOM - neodoljiva slana đakonija!

Ako nemate ideju šta da kuvate danas, predlažemo vam sočnu piletinu u sosu sa prazilukom i belim vinom...

Sastojci:

500 g pilećih prsa
75 ml pavlake za kuvanje
200 g kuskusa
dva manja praziluka
četiri čena belog luka
ruzmarin
250 ml belog vina
kašika senfa
maslinovo ulje
so, biber

MOĆNI LUK! 5 lekovitih recepata za kašalj, grip i upalu sinusa!

DESERT IZ DETINJSTVA! Jabuke u šlafroku sa šećerom i cimetom!

 

pexels.com

Priprema: 

Pileća prsa posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani ruzmarin i dobro utrljajte u meso. Prelijte maslinovim uljem i ostavite sa strane da se marinira pola sata. Prepržite ih na maslinovom ulju, pa dodajte praziluk sečen ukoso i usitnjen beli luk i nalijte belim vinom. Dinstajte oko 20 minuta na laganoj vatri. Kuskus prelijte sa 200 ml vrele vode i ostavite da nabubri. Piletinu izvadite, u saft gde ste je pržili sipajte pavlaku za kuvanje i kašiku senfa. Pustite da provri, vratite meso u taj sos i ostavite još malo da se ukusi sjedine.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.