• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

19.04.2020

08:13

OVAJ ČUDESNI ZAČIN LEČI VIŠE OD 90 BOLESTI! Jača imunitet, smanjuje stres, topi kilograme...

Recepti

OVAJ ČUDESNI ZAČIN LEČI VIŠE OD 90 BOLESTI! Jača imunitet, smanjuje stres, topi kilograme...

Podeli vest

Tajna ove „čudesne” biljke poznata je od davnina - njena upotreba seže od pre 5 000 godina. Za šafran se vezuje i niz zanimljviih legendi - koristila je Kleopatra za kupanje da bi sačuvala svoje čari, a Aleksandar Veliki je lečio svoje rane

Šafran zovu "začin nad začinima" i to ne bez razloga - kažu da deluje blagotvorno na više od 90 bolesti!

NA FRUŠKOJ GORI PRONAĐENA JEDNA OD NAJSKUPLJIH BILJAKA NA SVETU Začin koji se od nje pravi košta PRAVO BOGATSTVO

SOČAN, PAHULJAST, RASTRESIT... Ovako se priprema najukusniji pirinač!

Šafran je poznat kao najskuplji začin na svetu – jedan kilogram začina košta najmanje 2.000 dolara (potrebno je više od 150 000 cvetova koji se ručno beru).

Foto: Pixabay

Tajna ove „čudesne” biljke poznata je od davnina - njena upotreba seže od pre 5.000 godina. Za šafran se vezuje i niz zanimljivih legendi - koristila je Kleopatra za kupanje da bi sačuvala svoje čari, a Aleksandar Veliki je lečio svoje rane.

DECA IH JEDVA ČEKAJU! Obradujte svoj najmilije sa ČUPAVCIMA - ISPLIVAO NAJLAKŠI RECEPT ZA NJIH!

Dejstva šafrana poznata su odvajkada i u tradicionalnoj medicini, a iznad svega je sjajan izvor minerala i vitamina koji su ključni za opšte stanje organizma, jačaju imunitet i daju nam vitalnost i elan.

Poznato je i da šafran može da posluži kao jedna vrsta antidepresiva, te da smanji prve simptome anksioznosti i napada panike i podigne raspoloženje.

Foto: Pixabay

Zanimljivo je da se šafran koristi kada je reč o narodnoj medicini za mršavljenje, kontrolu apetita i poboljšanje varenja, gde daje impresivne rezultate. Konzumiranje ovog začina sa "aromom luksuza" može da vam pomogne da sprečite kompulsivno prejedanje ili nekontrolisano grickanje između obroka, a upravo je to često glavni uzrok nagomilanih kilograma.

OVIH 10 NAMIRNICA TREBA DA SE NAĐU NA VASKRŠNJOJ TRPEZI! A evo i zašto!

U našoj zemlji mali je broj ljudi koji nisu čuli za šafran (nedavno je otkriven i u nacionalnom parku Fruška gora), ali isto tako je još manji broj koji ima priliku ga redovono kozumira - pre svega zato što je vrlo skup, iako se koristi u minimalnim količinama - dovoljan je tek prstohvat da oplemeni mnoga jela, a od njega se može skuvati i čaj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija