OVO JE RECEPT ZA NAJBRŽU TORTU NA SVETU Pleni ukusom, uvek će vam uspeti, a možete da DODATE I POZNATI SRPSKI SASTOJAK

printscreen instagram

07:14 Recepti 0

miss7 | 02. 06. 2020.

OVO JE RECEPT ZA NAJBRŽU TORTU NA SVETU Pleni ukusom, uvek će vam uspeti, a možete da DODATE I POZNATI SRPSKI SASTOJAK

Sveža torta sa severa Nemačke spada među najbrže recepte za torte na svetu, vrlo je ukusna i uvek će uspeti!

Sastojci 

-2 komada lisnatog testa (gotovi proizvod) 
- 30 g šećera 
- 150 g marmelade od šljiva 
- 2 pakovanja krem fiksa
- 2 pakovanja vanilin šećera
- 400 g pavlake za šlag 
- malo šljivovice 
- malo masnoće


Priprema 
1. Pripremiti od testa dva biskvita, tako što se izvadi lisnato testo iz pakovanja i ostavi da malo odstoji. Oprezno se razvuče na veličinu kalupa. Potom se podmaže kalup i peče se na 160 stepani oko 10 minuta i tako oba dela
2. Izvadi se lisnato testo iz šporeta i stavi na okruglu tacnu pa premaže marmeladom od šljiva. Ako želite, možete dodati malo rakije od šljiva. Oko toga staviti kalup za tortu.

3. Staviti pavlaku vrhnje u posudu i postepeno dodavati krem fiks šlag i šećer i umutiti pomoću miksera. 
4. Kad se šlag stvrdne, raspodeliti ga po marmeladi, poravnati i staviti u frižider 
5. Drugi pečeni biskvit iseći na 12 komada, posuti šećerom u prahu i raspodeliti po torti.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]