• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: mondo.rs/informer.rs

18.09.2021

14:45

RECEPT ZA NAJBOLJU SRPSKU SARMU! I svekrva joj neće naći manu, TOLIKO JE DOBRA!

Recepti

RECEPT ZA NAJBOLJU SRPSKU SARMU! I svekrva joj neće naći manu, TOLIKO JE DOBRA!

Podeli vest

Nema osobe koja ne voli sarmu, a vreme je da se okušate u poravljenju iste

Iako volimo da ga svojatamo i nazivano "srpskim", istina je da ovaj specijalitet potiče iz Turske. 

Sarma je neizostavfan specijalitet na svakoj trpezi.

A ako još uvek niste ukiselili kupus, evo kako da to učinite za svega 12 sati.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500 g junećeg mlevenog mesa 
  • 1 šolja od 2 dl pirinča 
  • 3 čena belog luka 
  • 150 g dimljenih svinjskih rebara 
  • 150 g dimljene mesnate slanine 
  • biljni začin 
  • so
  • mleveni i biber u zrnu
  • lorber
  • ulje

Priprema:

Odvojiti listove kupusa, stanjiti debelu žilu u sredini svakog lista. Beli luk sitno iseći i propržiti. Dodati meso, pirinač, so, biber i začin C i još malo propržiti. List kupusa staviti na dlan, sipati u sredinu kašiku fila i uviti sarmu. Na dno šerpe staviti malo ulja i listove kupusa, pa preko ređati sarme. Posle svakog reda stavljati isečena rebra i slaninu, list lorbera i poneko zrno bibera. Sve prekriti listovima kupusa. Naliti vodom, pa kuvati na tihoj vatri 2-3 sata, povremeno dolivajući toplu vodu.

Foto: Tanjug

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djurdjija

pre 3 godine

Ako svekrva nece naci manu ovoj sarmi koju cu vec sutra spremiti za nedeljni rucak, bicu ponosna na svoje kulinarsko umece, samo da mi svekrva kupi aparat za preciscavanje vode jer ce ozedneti posle ovakvog rucka i dosta ce se piti vode a treba nam cista i kvalitetna voda ne dolazi u obzir flasirana.

Politika

TV

Srbija nije lider samo na Balkanu, već i šire!
Live TV

Srbija nije lider samo na Balkanu, već i šire!

Gost Info jutra na Informer televiziji bio je Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost koji je govorio o jutrošnjem divljanju Đorđa Miketića ispred Skupštine grada Beograda i nasilnom pokušaju ulaska u nju.

25.12.2024

13:29

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

"Televizija mi je oduzela dušu, to je nenadoknadiv gubitak!" Jelena Bačić Alimpić otkrila koliko joj je bilo teško da radi kao voditeljka, evo zbog koga je postala književnica
Estrada

"Televizija mi je oduzela dušu, to je nenadoknadiv gubitak!" Jelena Bačić Alimpić otkrila koliko joj je bilo teško da radi kao voditeljka, evo zbog koga je postala književnica

Jedna od najpoznatijih domaćih književnica i bivša voditeljka, u razgovoru za Informer, otvoreno je govorila o početku književne karijere, seriji koja je nastala po njenom romanu, privatnom životu, ali i o odlasku sa malih ekrana, koji je mnogima, i posle više od 15 godina, velika žal.

26.12.2024

08:01