• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: coolinarka

28.12.2020

10:23

RECEPT ZA PRAVI PREBRANAC! Evo kako da NE ISPADNE SUV, u ovome je TRIK! Može biti POSAN I MRSAN

Recepti

RECEPT ZA PRAVI PREBRANAC! Evo kako da NE ISPADNE SUV, u ovome je TRIK! Može biti POSAN I MRSAN

Podeli vest

Idealno ide uz beli sir i belolučene paprike

Sastojci

1 kg pasulja
3 veće glavice crnog luka
1 ljuta papričica (ko ne voli neka stavi običnu zelenu papriku)

2 praziluka
3-4 čena belog luka
2 lovorova lista
vegeta, so, biber po ukusu
prstohvat suve nane
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
ulje za prženje

Foto: youtube printscreen

Priprema

Skuvati pasulj, procediti od vode i ostaviti malo te vode da se prebranac nalije sa istom. Prvu vodu od pasulja baciti, naliti ponovo sa vodom i kuvati dok se ne skuva.

Sitno naseckati crni luk i pržiti ga dosta dugo na ulju, paziti da ne izgori, tom luku dodati, prazi luk (samo beli deo, koji ste prethodno dobro oprali, presekli na pola i nasekli na sitne komade) i njega upržite, dodati sitno isečenu papričicu, propržiti i dodati kroz presu istisnut beli luk svemu tome dodati kašiku brašna i kašiku aleve paprike, malo propržiti, dodati pasulj. Naliti sa vodom koju ste ostavili na stranu, samo da jedva pokrije pasulj, ko ne voli brašno i ne mora stavljati, dodati malo suve nane (to je da se stomak ne naduje i nemate gasove), lovorov list, pobiberiti i povegetiti po ukusu.

Prebranac pecite u zemljanoj posudi, tako je najukusniji, ako nemate pecite u čemu imate. Pazite da ga ne prepečete, onda bude suv.

Idealno ide uz belolučene paprike-


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!
Politika

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se Republika Srpska prema događajima u Srebrenici uvek odnosila kao prema mestu gde je počinjen zločin, ali da nije tačno da je počinjen genocid, jer definicija genocida nije ispunjena ni u delovima u Srebrenici.

18.04.2024

12:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija