RECEPT ZA PRAVI PREBRANAC! Evo kako da NE ISPADNE SUV, u ovome je TRIK! Može biti POSAN I MRSAN

youtube printscreen

10:23 Recepti 0

coolinarka | 28. 12. 2020.

RECEPT ZA PRAVI PREBRANAC! Evo kako da NE ISPADNE SUV, u ovome je TRIK! Može biti POSAN I MRSAN

Idealno ide uz beli sir i belolučene paprike

Sastojci

1 kg pasulja
3 veće glavice crnog luka
1 ljuta papričica (ko ne voli neka stavi običnu zelenu papriku)
2 praziluka
3-4 čena belog luka
2 lovorova lista
vegeta, so, biber po ukusu
prstohvat suve nane
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
ulje za prženje

youtube printscreen

Priprema

Skuvati pasulj, procediti od vode i ostaviti malo te vode da se prebranac nalije sa istom. Prvu vodu od pasulja baciti, naliti ponovo sa vodom i kuvati dok se ne skuva.

Sitno naseckati crni luk i pržiti ga dosta dugo na ulju, paziti da ne izgori, tom luku dodati, prazi luk (samo beli deo, koji ste prethodno dobro oprali, presekli na pola i nasekli na sitne komade) i njega upržite, dodati sitno isečenu papričicu, propržiti i dodati kroz presu istisnut beli luk svemu tome dodati kašiku brašna i kašiku aleve paprike, malo propržiti, dodati pasulj. Naliti sa vodom koju ste ostavili na stranu, samo da jedva pokrije pasulj, ko ne voli brašno i ne mora stavljati, dodati malo suve nane (to je da se stomak ne naduje i nemate gasove), lovorov list, pobiberiti i povegetiti po ukusu.

Prebranac pecite u zemljanoj posudi, tako je najukusniji, ako nemate pecite u čemu imate. Pazite da ga ne prepečete, onda bude suv.

Idealno ide uz belolučene paprike-

PROČITAJTE JOŠ


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.