Šta kuvate danas? PIKANTNI BUT u MARINADI sa jednim TAJNIM SASTOJKOM! /Recept/

Shutterstock

13:33 Recepti 0

coolinarika.com/informer.rs | 16. 05. 2021.

Šta kuvate danas? PIKANTNI BUT u MARINADI sa jednim TAJNIM SASTOJKOM! /Recept/

Tajna ove marinade je u kombinaciji vrhunskih sastojaka, između ostalog i jake espreso kafe. Uživajte!

Sastojci:

1 kg svinjetine od buta

125 ml jake espreso kafe

125 ml balzamiko sirćeta

125 g meda

250 g kečapa

2 kašičice senfa

2 kašičice mlevenog kumina

2 kašičice kakaoa

kašičica mlevenog čilija

kašičica vorčester sosa

Shutterstock

Priprema:

U manjem tiganju debelog dna pomešajte sve sastojke i sipajte kašiku vode. Kuvajte na jakoj vatri, a kada proključa, smanjite vatru i ostavite da se kuva još 15-20 minuta. Sklonite sa šporeta da se ohladi. Marinadom dobro natopite meso, najmanje dva sata, a najbolje preko noći. Uključite rernu na najjače, pa zapecite meso na 15 minuta, okrenite ga, pokrijte folijom i pecite naredna dva sata na 180 stepeni. Ponovo pojačajte temperaturu na najjače, otklopite meso i zapecite ga još jednom na 15 minuta. Poslužite uz mlade krompiriće (ili drugo povrće po izboru) i sezonsku salatu.

Prijatno!

RECEPT ZA SOČNU TURSKU BAKLAVU! Napravite UKUSNU omiljenu poslasticu NA DRUGAČIJI NAČIN!

NAPRAVITE DOMAĆI SLADOLED! Lepši od kupovnog!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.