• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

30.07.2021

22:00

TORTA SA PROFITEROLAMA! Za savršen ukus dodajte i višnje! /VIDEO/

Printscreen You Tube

Recepti

TORTA SA PROFITEROLAMA! Za savršen ukus dodajte i višnje! /VIDEO/

Podeli vest

Čuveni francuski desert, profiterole, se pravi od testa, kremastog fila i na kraju se prelije čokoladom. Za ovaj recept vam treba samo testo za profiterole. Lakša verzija ovog kolača bi bila da kupite profiterole, ali ako ne možete da nađete saznajte kako se pravi čuveno testo

Kremasta torta sa keksom, pa predivnim filom, zatim profiterolama i na kraju kao šlag na tortu ide žele sa smznutim višnjama. Uživaćete u ukusu, a priprema je laka, ako nađete gotove profiterole. Ako vam deluje komplikovano da ih pravite, možete ih izbaciti iz recepta. 

Sastojci:

200 g mlevenog keksa 
100 g putera 
20 profiterola 
200 g krem sira 
300 ml slatke pavlake 
100 g šećera u prahu 
30 g želea sa ukusom višnje 
200 ml vode 
250 g smrznutih višanja 

Foto: Printscreen You Tube

Dodajte višnje, kratko kuvajte i stavite preko kolača

Priprema:

Pomešajte keks sa istopljenim puterom, pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Ohladite nekih 15 minuta. Slatka pavlaka, krem sir i šećer u prahu umutite. Sipajte pola smese, poravnajte, pa poređajte profiterole, a zatim i preostali fil. Vratite u frižider na nekih pola sata. Želatin sa ukusom višnje pomešajte sa vodom. Dodajte višnje, kratko kuvajte i stavite preko kolača. Stavite u frižider na pola sata. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NAPRAVITE BELE KOCKE! Jednostavan kolač koji svi vole! /VIDEO/
Recepti

NAPRAVITE BELE KOCKE! Jednostavan kolač koji svi vole! /VIDEO/

Mekani biskvit koji podseća na patišpanj i fil od putera čine ovaj kolač predivnim. Ali, on osvaja ne samo ukusom nego i svojim nežnim izgledom. Ovo je kolač koji nije teško napraviti sa malo truda. Trebaju vam jednostavni sastojci koje uglavnom imate kod kuće i kada se oni sjedine dobijate desert kojem nećete moći da odolite

30.07.2021

12:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59