PORKETA sa MORTADELOM, specijalitet ITALIJANSKE kuhinje za prave HEDONISTE! /Recept/

Shutterstock

13:50 Recepti 0

Iće&Piće/Informer | 17. 10. 2021.

PORKETA sa MORTADELOM, specijalitet ITALIJANSKE kuhinje za prave HEDONISTE! /Recept/

Porketa znači "prasence". To je izuzetno ukusno, sočno, bogato začinjeno, nadeveno i urorano praseće meso koje se tradicionalno peče na otvorenoj vatri, a po potrebi i u rerni...


Sastojci: 

svinjska potrbušina u komadu sa kožom (sveža slanina)
kašika semenki komorača
kašika tucane ljute paprike
kašika soli
kašika bibera
maslinovo ulje
četiri čena belog luka
malo ruzmarina
četiri šnite mortadele

Shutterstock

Priprema: 

U avan staviti semenke komorača, so, biber, tucanu papriku, iseckan beli luk, ruzmarin i malo ulja, pa sve dobro izgnječiti, da se dobije ujednačena smesa. Unutrašnju stranu svinjske potrbušine premazati smesom, pa staviti u frižider da odstoji preko noći. Sutradan preko začinskog fila rasporediti mortadelu, pa urolati meso. Kožu unakrsno zaseći nožem na više mesta, pričvrstiti kanapom, pa peći u rerni na 150 stepeni oko dva i po sata. Pojačati temperaturu na 220 stepeni i peći još 15 minuta.

Uživajte! 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.