• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

26.02.2024

10:17

Advokat Kecmanovića: "Postupak sulud!" Majka ubijene Sofije: "Vređa njeno izlaganje"

D. Ćuruvija

Vesti

Advokat Kecmanovića: "Postupak sulud!" Majka ubijene Sofije: "Vređa njeno izlaganje"

Podeli vest

Suđenje porodici dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je 3. maja 2023. ubio devet učenika te škole i radnika obezbeđenja, a ranio više njih, još uvek je u toku, a pored krivičnog postupka, protiv njih je pokrenut i parnični postupak, nakon što su ih porodice nastradalih tužile zbog naknade nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

Na prethodnim ročištima svedočili su roditelji ubijene dece. Oni su opisivali kako je izgledao 3. maj, ali i kako sada žive bez svoje dece. Njihove reči svima su izazvale suze i otvorile pitanje: "Zbog čega roditelji dečaka ubice nisu preduzeli ništa da spreče masakr, kako je moguće da nisu primetili da se s njihovim sinom nešto dešava, zašto ga je otac vodio u streljanu, zašto mu je oružje učinio dostupni i zbog čega su zataškavali da je njihovo dete imalo krize svesti?".

Pitanje koje možda i najviše muči roditelje žrtava jeste: "Zašto ni jednom nisu rekli "krivi smo?"

Međutim, sudeći po izjavi advokatice roditelja maloletnog ubice, njegove roditelje izgleda da brine samo jedno "kako da sačuvaju svoje stanove, kuće i placeve, odnosno novac"?!

Naime, advokatica Marina Ivelja je nakon ročišta održanog u petak istakla "da smatra da su ovi parnični postupci potpuno suludi i da roditelji ubijenih traže previše novca", zanemarujući činjenicu da je reč o tragediji nemerljivih razmera.

 

- Imovina porodice iznosi 598.500 evra, verovatno će biti 15, 20 ročišta, pitanje je da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova - rekla je Ivelja ispred Palate pravde i dodala kako prvo moraju biti izmireni sudski troškovi, advokatski, kao i izvršiteljski i tek na kraju ono glavno, a to je naknada štete tužiocima.

Na ovu temu osvrnula se i Milanka Negić, majka ubijene devojčice Sofije, koja je tokom potresnog svedočenja skrenula pažnju upravo na ovo izlaganje advokatice dečaka-ubice i njegovih roditelja, i njene zahteve "da se postupak obustavi iz razloga što oni nemaju imovinu koja bi mogla da pokrije sve to".

- Vređa izlaganje advokatice koja je zatražila da se postupak obustavi jer oni nemaju imovinu koja bi mogla da pokrije sudske troškove i tužbene zahteve porodica - rekla je Milanka u sudnici.

 

Na izjavu Marine Ivelje reagovao je i Ognjen Božović, zastupnik oštećenih porodica, piše Kurir.

- Ovaj postupak ne vodi se radi naknade nematerijalne štete koliko radi utvrđivanja građansko-pravne odgovornosti, a na osnovu iskaza roditelja, dobijeni iznos biće svakako usmeren u humanitarne svrhe - rekao je tada advokat.

Blokirana imovina roditelja dečaka ubice

Nakon majske tragedije, porodica dečaka ubice radila je na tome da zaštite svoju imovinu, kako bi je preneli na treće lice, odnosno poklonili nekom od rođaka, a otac dečaka koji se od tog momenta nalazi u pritvoru, tada je zatražio da mu u posetu u pritvor dođe notar, nakon čega je i usledila nova odluka suda.

Podsetimo, sud je doneo odluku u vidu privremene mere zabrane raspolaganja, prodaje ili prenosa imovine porodici dečaka ubice, koja će trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka, i to na osnovu predloga oštećenih koji su dobili informaciju da roditelji dečaka ubice planiraju da prenesu imovinu na treće lice, iz razloga što bi na taj način mogli onemogućiti da naplate odštetu na kraju sudskog postupka za pretrpljenu duševnu bol i patnju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14