• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Vijesti

24.03.2024

11:39

Zvicer planirao likvidaciju škaljarca na Svetoj Gori? Skaj prepiska kavčana

Tanjug/društvene mreže

Vesti

Zvicer planirao likvidaciju škaljarca na Svetoj Gori? Skaj prepiska kavčana

Podeli vest

Odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov jatak Igor Božović planirali su da likvidiraju jednog od škaljaraca Milana Vujovića i to na Svetoj Gori, nakon što su saznali da se ovaj Baranin krije na grčkom poluostrvu.

Prema navodima "Vijesti", o tome su razgovarali dva dana nakon što su 14. oktobra 2020. godine namamili i zarobili vođu barske ćelije organizovane kriminalne grupe škaljarski klan Mila Radulovića - Kapetana.

U zaprepašćujućoj, višednevnoj prepisci, vođa kavčana Radoje Zvicer, govori Kapetanu da će sačuvati svoj, ali i život svoje porodice, ukoliko bude radio sve što mu se kaže, pa od njega traži da oda lokacije na kojima se kriju škaljarci i/ili ih namami na mesta gde bi ih kavčani likvidirali. To su i učinili narednih dana - preko Radulovićevog Skaj naloga, dok je bio u zarobljeništvu kod kavčana, pripadnici te kriminalne organizacije u zamku su hvatali pripadnike suparničkog škaljarskog kriminalnog klana.

- Kapetane, sad ćeš sve fino da ispišeš đe je Mićko (Milan Vujović). Od stana, do svega. Ja znam da B*** tamo ima rodbinu i da je kod njih. Dobro se znamo ja i B***, dobro dobro. Je l’ ti pominjala nekad mene B***? - pita Zvicer glasovnom porukom.

Foto: MUP/printscreen/Marko Đoković/Miloš Rafailović

 

Kotoranin Igor Božović, takođe glasovnom porukom, objašnjava da Radulović mora znati sve o tom škaljarcu.

- Dolazio je i Mile sa njima kod Torija u Idilu i na Zlatibor. Zna makar sve o Mićku i Toriju, kao o sebi što zna. I za Marbelju sve da kaže - koga imaju tamo i adrese njihovih ličnih stanova koje su kupili. I u kakvim su odnosima sa Zoranom Radićem. Sve pišite to - naređuje Božović sakriven iza nika Don.

Radulović prvo pokušava da objasni da se dugo nije viđao sa tim Baraninom, svega nekoliko puta u poslednje dve godine, ali mu kavčani "osvežavaju" pamćenje informacijama o tome gde su ih sve fotografisali zajedno.

- Pa Mićko, šta da kažem? Znam tamo u Švedsku da živi, blizu G********, ali ne znam tačno gde. Ja sam njega vidio u dve, tri godine zadnje možda dva puta. I to je dolazio kod mene u Marbelju. I to je sve što smo se ja i on gledali. Ništa. Što znam? On se malo i povukao iz svega u zadnje vrijeme. I ovo od kad je bilo na ostrvo. On je bio na ostrvo, posle toga je samo jednostavno ugasio kripte i nestao odjedanput i rekli su mi preko brata da je u Svetu Goru i ja od tad ne znam ništa za njega, sem da kaže brat da je dobro. Nikakvu drugu vezu nemamo. Na Skaj je nemamo, niti imamo kontakt - odgovara im Radulović glasovnom porukom preko kriptovanog naloga beogradskih plaćenika kavačkog klana koji ga i čuvaju zarobljenog.

Zvicer traži objašnjenje da li je Radulović išao kod tog Baranina u Švedsku, je li ga zvao za kuma, a potom i kolika su mu deca, u koji razred idu, u koju školu...

Koje papire imaju oni? Koliko đece imaju? U koju školu idu? Što đeca treniraju? Kad sam rekao da mu znam ženu to ništa nije bilo, da ne pomisli neko da se k***m nešto, nego je bila đevojka našega druga. A ovo pitam za đecu jer ste tako vi mene tražili - preko đece, preko đece, preko đece. I reči mi još kako mu se zovu đeca - L***, B***** i? - šalje Zvicer.

Foto: printscreen

 

Radulović objašnjava da su sinovi prvi i drugi razred, a da je devojčica mala... Kotoranin potom zahtev podatak je li Mićko uvek sa decom i da li je stalno koristio kriptovani telefon, gde su se taj Baranin i Jovan Vukotić (sada pokojni) krili. Insistira i na pitanju “Đe je Tori”, pa od Radulovića dobija odgovor: “U Beogradu, u Divčibarskoj ulici”...

Postavlja i pitanje ko sve ide kod Mićka - “od ovih anonimnih”, kome taj Baranin pomaže i ko su njegovi ljudi uopšte: “Kako se zove onaj na Žabljak? Je li on njegov?”

Sa broja sa kog Radulović odgovara, tada stiže pojašnjenje da na Svetoj gori nemaju nikoga i da se ne može ući bez preko crkve.

- Nemamo, nemamo tamo nikoga. Na Svetu Goru se mora najaviti koliko znam i slati preko crkve neku vrstu molbe da te prime. To je teško ispratiti. Možda videti dal’ ima neko naselje za kamp kućice u blizini Svete Gore ili na njoj - stiže poruka nakon koje se u razgovor ponovo uključuje Božović.

Znam dosta o njemu i ja. Pratio sam ga dugo sa ljudima, ali nije lak on. A Mile nas može u metar dovesti do njega, to znam 100 posto... Mićko, Klempovi (Jovan i Igor Vukotić), Minja (Milić Šaković), Boban (Baćović), Vranjanac, Korać (Filip), Boreta (Saša) i Votka se moraju rješit da bi ovo završili. Svaki od tih nam je kapital, i ajmo braco. Tu je i Mile naš brat da pomogne - poručuje Božović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija