• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

24.07.2023

18:26

Posle CIA i britanski MI 6 regrutuje Ruse za rat protiv Putina! Još samo da "ulove" nekog izdajnika i...

Fotoilustracija/Printskrin

Vesti

Posle CIA i britanski MI 6 regrutuje Ruse za rat protiv Putina! Još samo da "ulove" nekog izdajnika i...

Podeli vest

Šef britanske ovaveštajne službe MI6 Ričard Mur apelovao je na Ruse da se "pridruže" njegovoj obaveštajnoj službi i okončaju krvoproliće u Ukrajini. Britanci očigledno slede američku CIA koja je nedavno, takođe, pozvala Ruse da špijuniraju za SAD.

U svom drugom govoru otkako je postao šef  tajne obaveštajne službe 2020. godine, Mur je rekao da se čini da Rusija ponovo napreduje u Ukrajini.

On je u britanskoj ambasadi u Pragu uporedio trenutnu situaciju u Ukrajini sa Praškim prolećem 1968. godine kada je Sovjetski Savez poništio  reforme čehoslovačkog rukovodstva.

- Dok su svedoci podmitljivosti, sukoba i bezosjećajne nesposobnosti svojih lidera mnogi Rusi se bore sa istim dilemama kao i njihovi prethodnici 1968. godine. Pozivam ih da urade ono što su drugi radili u proteklih 18 meseci i pridruže nam se. Naša vrata su uvek otvorena... Njihove tajne će biti bezbedne sa nama i zajedno ćemo raditi na okončanju krvoprolića - rekao je Mur.

Podsetimo, nedavno je i Američka obaveštajna agencija CIA pozvala Ruse da špijuniraju za SAD. 

Agencija je na Telegramu objavila video-snimak koji prikazuje Ruse razočarane životom, te građanima poručuje da kontaktiraju s njom na siguran način jer CIA želi da zna istinu o Rusiji?!

U videu na ruskom jeziku CIA cilja na one kojima je dosta života u Rusiji, u kojoj vlada predsednik Vladimir Putin. Prikazuje muškarca i ženu razočarane i nezadovoljne svojim životima.

- Da li je ovo život o kojem sam sanjao?... Da li imate informacije o ekonomiji ili vrhu rukovodstva Ruske Federacije?... CIA želi da zna istinu o Rusiji. Tražimo pouzdane ljude koji znaju i mogu da nam kažu tu istinu. Stupite u kontakt sa nama - navedeno je u poruci u videu.

Snimak se završava tako što oboje aktera kontaktiraju sa CIA preko aplikacije na svojim telefonima.

Mur polaskan što ga Putin krivi za krimski most!

Ričard Mur, šef britanske spoljne obaveštajne službe MI6, rekao je da je polaskan izjavama o učešću Londona u terorističkom napadu na Krimski most. Pritom ih nije opovrgao niti potvrdio:
"Polaskan sam što predsednik Putin misli da moja služba stoji iza toga. Ali, u stvarnosti, sve je prozaičnije. Velika Britanija je jasno stavila do znanja da će pomoći Ukrajini da se odbrani. I, to je ono što radimo", rekao je Mur.
Dmitrij Poljanski, zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije u Savetu bezbednosti UN, izjavio je da će Rusija proveriti umešanost britanskih obaveštajnih službi u terorističke napade na Krimski most.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15