• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

21.08.2023

22:23

Kijev besan, mediji otkrili Rusima gde je ukrajinska 82. brigada -ono što je usledilo je užasno! Grčka podržava članstvo Ukrajine u NATO (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Kijev besan, mediji otkrili Rusima gde je ukrajinska 82. brigada -ono što je usledilo je užasno! Grčka podržava članstvo Ukrajine u NATO (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 544. dan.

 

U blizini Rabotina uništen oklopni transporter Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

 

 

Grčka podržava članstvo Ukrajine
u NATO kad se ispune uslovi


Grčka podržava članstvo Ukrajine u NATO kada to saveznici usaglase i budu ispunjeni uslovi, predviđeni Deklaracijom samita NATO u Viljnusu, navodi se u zajedničkoj deklaraciji Grčke i Ukrajine o evroatlantskoj integraciji Ukrajine, potpisanoj nakon pregovora grčkog premijera Ęirijakosa Micotakisa i ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog u Atini.
U deklaraciji se ističe da će Grčka i nadalje podržavati jaku i efikasnu političku i materijalnu podršku Severnoatlantske alijanse Ukrajini kako bi omogućila Ęijevu da efikasno brani svoju teritoriju na kopnu, moru i u vazduhu, prenosi Sputnjik.

Srbijo, sledi Rusiju?! Učenici od 10. do 11. razreda kao deo vojne obuke učiće da upravljaju dronovima!

Kijev besan, mediji napravili katastrofalnu
grešku i otkrili krucijalan položaj vojske!

Ukrajinska 82. brigada našla se na udaru avijacije nakon pisanja medija da je angažovana u borbama u Zaporoškoj oblasti, izjavila je zamenik ministra odbrane republike Ana Maljar na Telegram kanalu.
Predviđena kazna zatvora za širenje takvih informacija je od pet do osam godina, podseća Ana Maljar

Rusi javljaju: Posada Su-35S uništila
je avion Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

 

 

Posada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Su-35S uništila je avion Oružanih snaga Ukrajine u zoni specijalne operacije, prenose ruski izvori i dodaju:
- U toku izvršavanja borbenih zadataka, posade višenamenskih lovaca Su-35S patrolirali su zadatim područjem, pokrivajući bombardere i jurišne avione, kao i helikoptere vojne avijacije. Tokom sledećeg naleta, piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su blagovremeno otkrili i uništili neprijateljsku letelicu.
Ukrajinska strana nije se oglasila o ovom navodima.

Putin treba poput Bizmarka i Staljina da zatvari imperijalni prostor! Dugin najavio šta sledi, za Zapad ovo je smrtna presuda!

Amerika pozvala svoje građaneda
pod hitno napuste Belorusiju!

Stejt department SAD pozvao je svoje građane da pod hitno napuste teritoriju Belorusije, usled zatvaranja određenih pograničnih prelaza na belorusko-litvanskoj granici, saopštila je Ambasada SAD u Minsku.
„Građani SAD koji se nalaze u Belorusiji treba pod hitno da napuste zemlju. Razmotrite mogućnost izlaska preko preostalih graničnih prelaza s Litvanijom i Letonijom, ili mogućnost izlaska avionom. Građanima SAD nije dozvoljeno da idu iz Belorusije u Poljsku kopnenim putem. Ne idite ni u Rusiju ili Ukrajinu", navedeno je u saopštenju.


Zelenski: Švedska oklopna vozila CV-90 proizvodiće se u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je na svom Telegram kanalu da će se u Ukrajini proizvoditi švedska oklopna vozila CV-90.
Ranije je kabinet Zelenskog saopštio da su Ukrajina i Švedska potpisale izjavu o jačanju saradnje po pitanju proizvodnje, eksploatacije, pripreme operatera i održavanja švedskih oklopnih vozila CV-90.

Zapad želu da Ukrajinu proda jeftino i što pre! Britanski pukovnik šokirao Kijev!

Nemačka pozdravila najavu isporuka F-16 Kijevu

Ministar inostranih poslova Nemačke Analena Berbok nazvala je odluku Holandije i Danske da predaju Kijevu borbene avione F-16 „dobrim danom" za Ukrajinu i Evropu.
- Ovo je dobar dan za Ukrajinu i, naravno, dobar dan za Evropu - rekla je Berbokova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojom senegalskom koleginicom Aisatom Tal Sal.
Nemačka ministarka je dodala da isporuke zapadnog oružja značajno pomažu Ukrajini i da će saveznici nastaviti da razgovaraju o tome šta još mogu da urade u cilju podrške kijevskom režimu.

Danska: Kijev može da koristi F-16 samo u Ukrajini

Foto: Ap/Fotoilustracija

 

Ukrajina može da koristi borbene avione F-16 koje će joj isporučiti Danska i Holandija jedino na svojoj teritoriji, rekao je danski ministar odbrane Jakob Eleman-Jensen.
"Doniramo oružje pod uslovom da se njime protera neprijatelj sa teritorije Ukrajine. I ništa dalje od toga - rekao je Eleman-Jensen, ističući da je to uslov isporuke.

Amerika će preživeti i Rusiju i poraz u Ukrajini, ali ne i petrojuan! Pada sistem koje je napravio Rokfeler!

20 godina robije za Azovce 

Vrhovni sud Donjecke Narodne Republike osudio je na 18, odnosno 20 godina strogog zatvora trojicu pripadnika ukrajinskog nacionalističkog bataljona „Azov", koji su ranili troje žitelja Marijupolja, saopšteno je u Tužilaštvu DNR.

Uništren slovenački tenk

 

 

Jedinica ruskih specijalnih snaga „Osman" direktno je "Lancetom" pogodila tenk M-55 u zaporoškom pravcu. Tenk je Oružanim snagama Ukrajine isporučen iz Slovenije.

London nešto sprema! Zabranjeno je Rusiju nazivati "neprijateljskom zemljom"! Šta će na ovo reći Kijev?!

Zelenski se zahvalio Danskoj na pomoći

Vladimir Zelenski je u svom govoru, koji je emitovan na TV kanalu Rada , zahvalio Danskoj na pomoći Ukrajini, obećao je da će se vratiti i nazdraviti.

Foto: EPA/RONALD WITTEK

 

 - Doći ću kod vas... Možda ćemo sesti negde i reći: „Budi tako!“ - rekao je Zelenski, prenele su RIA novosti. 

Ranije je danska premijerka Mete Frederiksen najavila da će ta zemlja poslati 19 borbenih aviona F- 16 u Kijev.

 

Ukrajinske trupe ponovo granatirale Zajcevo

Ukrajinske trupe u 15.00 ispalile su deset raketa na Zajcevo, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine, prenele su RIA novosti. 

 

Danska postavila uslov Kijevu za korišćenje F-16

Ukrajina će moći da koristi lovce F-16 koje će joj isporučiti Danska samo na svojoj teritoriji, izjavio je danski ministar odbrane Jakob Eleman-Jensen.

- Mi isporučujemo oružje pod uslovom da se koristi za potiskivanje neprijatelja iz Ukrajine. I ništa više - citirala je ministara agencija Ricau.

- To su uslovi, bilo da se radi o tenkovima, borbenim avionima ili nečem drugom. To je signal koji će Ukrajina, naravno dobiti - dodao je on, preneo je Sputnjik. 

 

Bivši američki obaveštajac o lovcima F-16

Lovci F-16 ne ispunjavaju savremene standarde i predstavljaju opasnost za pilote Oružanih snaga Ukrajine, napisao je na društvenoj mreži Iks (Tviter) bivši američki obaveštajac Skot Riter.

- To su stare letelice. Krajem devedesetih su prošle modernizaciju, što im je omogućilo da lete dodatnih 5.000 sati. Samo 24 aviona, planiranih za isporuke, ostaju prigodni za letenje, svi se smatraju nebezbednim po standardima SAD i NATO-a. To su zamke za samoubice - objasnio je on.

 

Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

◾Grupa „Zapad“ poboljšala je položaj duž linije fronta u pravcu Kupjanska;

◾Oružane snage Rusije su odbile dva napada Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Červonoj Dibrovi u LNR;

◾Oružane snage Rusije su uspešno odbile četiri neprijateljska napada u pravcu Kupjanska, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 160 ukrajinskih vojnika;
◾Ruske oružane snage su za dan likvidirale oko 75 vojnika Oružanih snaga Ukrajine na krasnolimanskom pravcu;

◾Ruski sistemi PVO oborili su ukrajinski avion Su-25 u blizini sela Starorajsko u DNR;

◾Oružane snage Rusije su odbile pet napada 82. vazdušno-jurišne brigade u području Rabotina, Zaporoška oblast;

◾Oružane snage Rusije uništile su skladište municije 65. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti;

◾Vojska RF su odbile tri napada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Krasnogorovke i Neveljskog na donjeckom pravcu, gubici protivnika iznosili su 225 boraca;

◾Oružane snage Ukrajine izgubile su do 110 pripadnika vojske, samohodni topovi AS-90 Braveheart i Nona-S, kao i artiljerijski sistem M777 na južnodonjeckom pravcu;


◾Oružane snage Ukrajine izgubile su preko 80 pripadnika vojske, haubice FH-70, D-20 i D-30 i 2 topa M119, američke proizvodnje u zaporoškom pravcu.
 

Putin na sastanku sa vojnim vrhom

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je sastanak u Rostovu na Donu, gde je sedište njegove "specijalne vojne operacije". U saopštenju na sajtu Kremlja navodi se da je Putin čuo izveštaje sa fronta od Valerija Gerasimova, šefa njegove vojske, i niza drugih visokih vojnih lidera.

 

Američki bivši obaveštajac: Zelenski žrtvovao 400.000 vojnika

 

Vladimir Zelenski žrtvovao je 400.000 ukrajinskih vojnika tokom sukoba, izneo je mišljenje bivši američki obaveštajac i inspektor UN Skot Riter.

On je na svom Tviter nalogu objavio da će svi lovci F-16 koje Kijev dobije biti oboreni za mesec dana.

 

Evakuacija 12.000 ljudi? Dok ruska vojska snažno tuče kod Kupjanska, Ukrajinci beže glavom bez obzira iz Sinkovke!

 

Maljar: Napredujemo južno od Bahmuta

Situacija u Harkovskoj oblasti na istoku Ukrajine je "teška", ali ukrajinske snage odbijaju ruske napade i ponovo su zauzele nekoliko kvadratnih kilometara na istočnom frontu tokom prošle nedelje, rekla je zamenica ministra odbrane Hana Maljar.

- Situacija na kupjanskom pravcu je teška. Neprijatelj ne ostavlja planove za napredovanje, povlači dodatne snage. Mi smo sigurni u naše branioce, tamo je jako teško, ali neprijatelj ne napreduje - rekla je zamenica ministra odbrane.

 

Uništavanje tenkova Oružanih snaga Ukrajine

 

 

Neutralisan nemački ''Leopard'' 2A4

 

 

 

 

Ukrajina ne odustaje, uspešno sprečen još jedan teroristički napad na Moskvu!

 


Ministarstvo odbrane RF: Ruska vojska uništila jutros drugi ukrajinski dron u Podmoskovlju

 

„U 08:16 po moskovskom vremenu, osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad bespilotnom letelicom. PVO je blagovremeno otkrio ukrajinsku bespilotnu letelicu i uništio u Istarskom okrugu, Moskovske oblasti“, navodi se u saopštenju.

 

(VIDEO) Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije: Suhoj oborio ukrajinski avion u zoni specijalne operacije

 

Hronika ratnih dejstava: Ruske snage napreduju kod Kupjanska, Žestoke borbe u Zaporožju (MAPA)

U sektoru Kupjanska, ruske trupe iz grupe „Zapad“ jurišaju na ukrajinske položaje u oblasti Sinkovke, iako je preuranjeno da se proglašava operativno opkoljavanje i skoro oslobađanje sela. Dok ruske jedinice poboljšavaju svoju taktičku poziciju u ovoj oblasti, situacija postepeno postaje kritična za Oružane snage Ukrajine.

 

Foto: Printscren Telegram/Rybar

 

 

 

U pravcu Soledara, ukrajinske formacije su ponovo pokušale da napadnu položaje Oružanih snaga RF kod Andrejevke, ali su izgubile nekoliko komada tehnike i povukle se. Generalno, situacija u toj oblasti ostaje relativno stabilna, intenzitet neprijateljstava je značajno smanjen.

Na odseku Vremjevske izbočine ukrajinske formacije nastavljaju da pokušavaju u malim grupama da se učvrste u šumskim pojasevima istočno od Urožajnoja. Ruske trupe ih zaustavljaju koncentrisanom artiljerijom i vatrom iz malokalibarskog oružja.

Pored toga, aktivno se koriste FPV bespilotne letelice, koje pogađaju oklopna vozila VSU kako na čelu, tako i u dubini borbenih formacija Oružanih snaga Ukrajine.

Foto: Printscreen Twitter

 

U sektoru Orehovski, jurišne grupe 3. bataljona 82. brigade, 46. brigade i 15. brigade Nacionalne garde Ukrajine nastavljaju sa napadima na položaje ruske grupe na liniji Rabotino-Verbove. Na severnoj periferiji Rabotina i dalje deluju pešadijske grupe koje pokušavaju da se učvrste u selu. Ruska artiljerija aktivno radi na njima, što potvrđuje činjenicu da je ovaj deo Rabotina u sivoj zoni.

Zapadno od Verbova, nakon prebacivanja dva dodatna odreda na dva oklopna transportera Strajker, padobranci 82. brigade uspeli su da izbace borce Oružanih snaga RF iz nekoliko uporišta. Sada ukrajinske formacije pokušavaju da kopaju u tom području, uprkos gubicima.

Foto: EPA

 

U blizini Čubenkove jaruge nalaze se odredi za evakuaciju VSU koji brzo uklanjaju tela i oštećenu opremu sa bojišta. Pre neki dan su četiri tenka Leopard 47 ombr poslata na remont u Nemačku, što još jednom ukazuje na probleme u obnavljanju opreme na licu mesta. Istovremeno, malo istočnije u sektorima Pologovski i Guljajpoljski pojavili su se plaćenici koji govore engleski, a artiljerijski oruđi i municija su premešteni u Železnjanskoe, što ukazuje na moguću aktivaciju u sektoru.

 

Zelenski: Ukrajina neće razmeniti teritorije za mir

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da ne zna ništa o bilo kakvim skrivenim sporazumima koji bi primorali Ukrajinu da razmeni svoje teritorije za mir, i insistira da Rusi moraju da snose odgovornost.

Foto: EPA

 

- Ne znam o kakvim se sporazumima negde razgovara, o kakvoj razmeni naših teritorija. Imamo jedan dokument - formulu mira. Imamo jednu želju – mir. Formulisali smo kako mi to vidimo. Spremni smo za otvorenu diskusiju sa našim kolegama, tako da svet bude na istoj strani – na strani pravednog mira uz potpunu obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine - naglasio je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Holandije Markom Ruteom, prenosi Ukrinform.

 

Osujećen pokušaj napada dronom u Moskovskoj oblasti

U okrugu Ruža u Moskovskoj oblasti zaustavljen je pokušaj napada dronom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"21. avgusta, oko 06.50 po moskovskom vremenu, osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnom letelicom tipa aviona. dežurstva nad teritorijom Moskovskog regiona i suzbijanja putem elektronske borbe“, saopštilo je Ministarstvo, prenose RIA novosti.

Oni su precizirali da se, izgubivši kontrolu, dron srušio u rejonu naselja Pokrovskoje.

 

Lider francuske partije: Holandija možda neće isporučiti Kijevu avione F-16

Lider francuske partije "Patrioti" Florijan Filipo rekao je da Holandija možda neće održati obećanje da će isporučiti Ukrajini borbene avione F-16 jer se u toj kraljevini u novembru održavaju izbori.

"Globalista u penziji Mark Rute, premijer Holandije, obećava da će Zelenskom isporučiti F-16. Međutim, na prevremenim parlamentarnim izborima 22. novembra njegovu stranku će pomesti Slobodarska partija! Oni će izabrati mir i izaći iz F-16!”, napisao je političar na tviteru.
 

 

Skorkin: Krajem ove godine očekuje se isporuka još četiri ruska helikoptera Mi-35

Komandant 50. mešovite avijacione baze Oružanih snaga Belorusije Vladimir Skorkin saopštio je da se krajem ove godine očekuje isporuka još četiri ruska helikoptera Mi-35.

U četvrtak je na jedan od vojnih aerodroma u Belorusiji stigla prva partija od četiri ruska helikoptera.


Američki obaveštajac: Svi lovci F-16 biće oboreni u roku od mesec dana

 

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ne razume da isporuke lovaca ne mogu da promene položaj ukrajinskih snaga koje trpe velike gubitke na frontu, napisao je bivši američki obaveštajac Skot Riter na društvenoj mreži H (bivši Tviter), komentarišući odluku Holandije i Danske da predaju Kijevu lovce F-16.

„Svi će oni biti oboreni u roku od mesec dana“, naveo je Riter i dodao da te isporuke samo stvaraju iluziju o bezbednosti.

Riter je podsetio da su saveznici primorali Zelenskog da žrtvuje više od 400.000 ukrajinskih muškaraca u „neuspešnom gambitu NATO-a“.

„Sram vas bilo što ste dozvolili da se to dogodi“, naveo je Riter.

 

Bivši analitičar CIA prasnuo u smeh na najavu Zelneskog o novoj kontraofanzivi

Voditelj Jutjub kanala „Dialogue works“ pitao je Džonsona kako ocenjuje spremnost predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog za novu kontraofanzivu 2024. godine, Džonson nije mogao da suzdrži emocije i počeo je da se smeje, skrenuvši pažnju na sadašnje žalosno stanje Oružanih snaga Ukrajine.

- Dok ih Sjedinjene države finansiraju, oni mogu da sačuvaju makar privid dejstava, ali sposobnost Ukrajinaca da izvode efikasne napade na rusku vojsku se samo smanjuje - naveo je Džonson.

 

 

On je objasnio da sada gine ogroman broj obučenih ukrajinskih vojnika, a da Oružane snage Ukrajine u rezervi nemaju obučene vojnike koji bi ih zamenili. Džonson je dodao da sada čak i u zapadnoj štampi priznaju da su ukrajinska ofanzivna dejstva propala.

Režim u Kijevu je 4. juna otpočeo napade u južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, angažovavši brigade koje su prošle NATO obuku i naoružane zapadnom tehnikom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da ukrajinska vojska nije uspela da postigne bilo kakve rezultate, a zapadni mentori kijevskog režima vidno su razočarani tokom „kontraofanzive“.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, tokom juna i jula ukrajinska vojska je izgubila više od 43.000 vojnika.

 

Kopenhagen šalje Ukrajini 19 lovaca F-16

Premijerka Danske Mete Frederiksen izjavila je da će ta zemlja poslati Kijevu 19 lovaca F-16, prenela je agencija Rojters.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, koji je u nedelju doputovao u službenu posetu Danskoj, potvrdio je da su ukrajinski piloti već počeli da se obučavaju u toj zemlji i naveo da je s danskom premijerkom razgovarao o proširenju misije obučavanja.

 

Holandija ne može da precizira broj F-16 koje će isporučiti Kijevu

Agencija Rojters, međutim, navodi da holandski premijer Mark Rute nije mogao da precizira koliko će borbenih aviona ta zemlja isporučiti Ukrajini.

- Holandija za sada ne može da precizira koliko će od 42 lovca isporučiti Ukrajini - navela je agencija, prenoseći Ruteovu izjavu.

 

Pušta li Berlin Kijev niz vodu? Nemačka iznela jasan stav: Ne želimo rat Rusije i NATO u Ukrajini!

 

 

Foto: Printscreen Telegram

 

Kadirov: Ukrajinske snage trpe velike gubitke u orehovskom pravcu

Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke u orehovskom pravcu specijalne vojne operacije, borci bataljona „Jug-Ahmat“ na toj deonici fronta su uništili li na desetine jedinica neprijateljske tehnike, saopštio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.

Čečenski lider je na Telegram kanalu objavio video s fronta, na kojem je, kako je rekao, zabeležena uništena zapadna tehnika.

- Bez obzira na sve napore neprijatelja, teškoće i gubitke koji su neizbežni na frontu, vojnici bataljona 'Jug—Ahmat' će na čelu s komandantom Musom Borzijevom biti na borbenom bedemu onoliko koliko to zahteva njihov vojnički dug“ - rekao je Kadirov.
 

Ukrajina nema mašineriju za „direktne napade“

Kijev nema resurse za „čeone napade“, koje traži Zapad, prenosi list „Ekonomist“, pozivajući se na izjavu izvora u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Foto: Tanjug/AP

 

Izvor je podsetio na to da je Ukrajina dobila svega 60 tenkova „leopard“, iako su joj saveznici obećali „na stotine“.

„Jednostavno nemamo resurse za čeone napade, koje od nas traži Zapad“, dodao je izvor.

 

Danska saglasna da pošalje lovce F-16 Ukrajini

Danska je potvrdila da je saglasna da pošalje Ukrajini lovce F-16, kada za to budu stvoreni uslovi, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Danske na društvenoj mrežiX (ranije Tviter).

„Uslovi podrazumevaju, pored svega ostalog, uspešan odabir, ispitivanje i obuku ukrajinskih vojnika, kao i neophodne dozvole, infrastrukturu i logistiku“, navedeno je u saopštenju.
 

 

Pakao za Ruse, stiže strašna sila! Zelenski otkrio koliko aviona F-16 dolazi u Ukrajinu, brojke su neverovatne!

 

 

Kijev planira evakuaciju žitelja Harkovske oblasti

Ukrajinske vlasti planiraju da evakuišu žitelje 68 naselja u Harkovskoj oblasti zbog opasnosti od „invazije“, svedoče dokumenti u koje je Sputnjik imao uvid.

Ranije je Oleg Sinegubov, šef vojne administracije Harkovske oblasti, koja je pod kontrolom Kijeva, rekao da je, usled napredovanja ruske vojske u tom pravcu, iz Kupjanskog regiona od 9. avgusta evakuisano oko 200 ljudi.
 

 

(VIDEO) Strašna eksplozija u Kijevu! Raketu tukli čekićem i sekli je brusilicom, ukrajinski "stručnjaci" izazvali bizarnu katastrofu!

 

 

Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

◾Oružane snage Rusije su uspešno odbile šest napada protivnika u pravcu Kupjanska, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 60 ukrajinskih vojnika;

◾Oružane snage Rusije su odbile osam napada Oružanih snaga Ukrajine kod Rabotina i Verbovog u Zaporožskoj oblasti, gubici neprijatelja iznosili su 135 boraca;

◾Oružane snage Rusije su odbile tri napada neprijatelja u pravcu Krasnog Limana, oko 70 ukrajinskih vojnika je poginulo;

◾Oružane snage Rusije su likvidirale oko 30 ukrajinskih vojnika i uništile skladište municije u pravcu Hersona;

◾Oružane snage Rusije su uspešno odbile šest napada Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donjecka. Oružane snage Ukrajine izgubile su preko 280 boraca;

◾Ruska vojska uništila je skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine kod Konstantinovke i Ivano-Darjevke u DNR;

◾Ruske oružane snage izvele su napad na položaje ukrajinskih snaga u južnodonjeckom pravcu, u području Staromajorskog i Urožajnog u DNR;

◾U Zaporoškoj oblasti i DNR osujećene su aktivnosti četiri diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine;

◾Oružane snage Rusije likvidirale su 130 ukrajinskih vojnika u južnodonjeckom pravcu.
 

 

(FOTO) Rusi postaju nevidljivi?! Ne, ovo nije naučna fantastika! Kijev u velikom problemu, supermoderna oprema stiže na front!

 

Pentagon čeka zimu

Pentagon čeka dolazak zime i nada se smanjenju intenziteta ratnih dejstava u Ukrajini kako bi se povećala proizvodnja municije za Oružane snage Ukrajine, piše Vašington post, pozivajući se na izvore u vojnim krugovima i stručnoj javnosti.

"Iako ukrajinska letnja kontraofanziva traje tek par meseci, vojni zvaničnici već gledaju u pravcu zime, kada će možda potencijalno zatišje omogućiti SAD i saveznicima da sustignu i održe proizvodnju", navodi se u tekstu.
 

 

Udarna vest! Američki F-16 stigli u Ukrajinu! Svet na nogama, Rusiji saopštene najgore moguće vesti!

 

Eksplozije u Hersonu

 

Šef oblasne vojne administracije u Hersonu Aleksandar Prokudin, koga su postavile ukrajinske vlasti, objavio je na svom Telegram kanalu da je u eksploziji oštećen kritični infrastrukturni objekat.
 

 

(VIDEO) Horor! Ukrajina balističkim raketama razara po Rusiji! Rat dobija novu dimenziju, Kijev ka istoku lansira sve što stigne!

 


CNBC: Ukrajinska kontraofanziva, uprkos isporukama zapadnog naoružanja Kijevu, ne može da probije rusku odbranu.

- Ukrajinska kontraofanziva, koja je počela u junu, naletela je na ruski zid. Pre početka ofanzive u Ukrajinu je stiglo oružje zapadnih saveznika – tenkovi, artiljerija i druga oprema - navodi se u članku.

Prema rečima Bredlija Boumena, stručnjaka iz Fondacije za odbranu demokratija, u Sjedinjenim Državama „juče su želeli rezultate, ali to ne funkcioniše tako kada se borite protiv vojnika, kao što su Rusi“.

- Mnogi u Kijevu pozivaju da se počnu isporuke zapadnih lovaca, kao što je F-16. Ali samo slanje F-16 u Ukrajinu neće promeniti situaciju preko noći. Biće potrebni meseci, ako ne i godine, obuke da se izvuče puna korist od ovih skupih lovaca - navodi se u tekstu.

- Ovo oružje nisu srebrni meci. Ne postoji ni jedno oružje koje bi obezbedilo (uspeh). To se može postići kada imate mnogo različitih sistema naoružanja na zemlji i u vazduhu - rekao je penzionisani general australijske armije, saradnik Centra za strateške i međunarodne studije Mik Rajan.
 

 

Katastrofalne vesti iz Rusije! Luna-25 uništena, sudarila se sa Mesecom i prestala sa radom!

 

Ruska artiljerija uništava vozilo Oružanih snaga Ukrajine

 

 

 

 

Zelenski preti brutalnom odmazdom! Ovo Rusima neće oprostiti, vojnicima Ukrajine poslao nikad jasniju poruku!

 

Kijev: Moramo da nadoknadimo nedostatak F-16

Savetnik ministra odbrane Ukrajine Jurik Sak rekao je za Vašington post da Kijev nema lovce F-16, pa mora da nađe način da nadoknade njihovo odsustvo.

- Još nemamo F-16, tako da moramo da pronađemo način da nadoknadimo njihovo odsustvo, a dronovi donekle nadoknađuju nedostatak aviona - rekao je Sak.
 

 

Amerika se gorko kaje, sada će biti kako Putin kaže! Bajden i ekipa ignorisali generala Milija i svesno gurnuli Ukrajinu u ambis!

 

Sprečen napad dronovima-kamikazama u Rostovu


U Rostovskoj oblasti sprečen je teroristički napad pomoću dronova-kamikaza. Dva drona pala su na teritoriju vojne kasarne u Kamenskom, a još jedan - kilometar severno od Novošahtinska, rekao je gubernator Rostovske oblasti Vasilij Golubjev.

„Rano jutros u našem regionu pokušan je teroristički napad korišćenjem dronova-kamikaza. Bespilotne letelice su onesposobljene sistemima za radioelektronsko ratovanje. PVO nije korišćen zbog male veličine cilja. Dva drona su pala na teritoriju vojne kasarne u Kamensku, a jedan – kilometar severno od Novošahtinska“, rekao je on.

Prilikom pada drona niko nije povređen niti je naneta materijalna šteta, rekao je Golubjov.

 

Putinova kolosalna pobeda, Zapad na kolenima! Ključni američki saveznik poslao zahtev za ulazak u BRIKS!

 

 

Žestoke borbe kod Urožajnog

Ruski borci, uz podršku avijacija i ariljerije, odbili su nekoliko ukrajinskih napada u pravcu Urožajnog, u južnodonjeckom pravcu, saopštio je Sputnjiku šef pres centra grupe „Istok” Oleg Čehov.

Prema rečima sagovornika agencije, ruske jedinice su uništile uporišta, vozila i ljudstvo, za šta su, između ostalog, koristile jurišne dronove. Pored toga, dodao je Čehov, borci su sprečili pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da izvrše izviđanje u pravcu Staromajorskog, gde je neprijatelj pretrpeo gubitke i povukao se.

Artiljerijskom vatrom u području Staromajorskog uništeno je skladište municije, a oklopno vozilo i kamion sa nacionalistima u području Rovnopolja.
Pored toga, ruska vojska je osujetila pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da se rotiraju severno od Vladimirovke.
 

 

(VIDEO) Drama na nebu! Američki F-35 krenuli na Suhoje, ruski piloti hitno reagovali na pretnju!

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata

 

▪️ Ruske trupe izvele su raketni napad na centar Černigova nakon što su noću izveli niz udara dronova.

▪️ Ukrajinske snage nastavile su kontraofanzivne operacije na najmanje 3 sektora fronta.

▪️ Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa načelnikom Generalštaba generalom armije Valerijem Gerasimovim i visokim oficirima Štaba Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

▪️ Ruske trupe su izvele ofanzivne operacije duž linije Kupjansk-Svatovo-Kremena, kod Bahmuta, duž gradske linije Avdejevka-Donjeck i u pograničnom području zapadnog dela DNR i istočnih regiona Zaporožja i napredovale u određenim oblastima.

 

 

 

(VIDEO) Najbolja moguća vest za Rusiju! Ameri jednim potezom pokazali šta misle o šansama Kijeva za pobedu u ratu!

 

Rusi napadaju kod Bahmuta i Urožajnog

 

Ruski snage su tokom proteklog dana napravile nekoliko pokušaja ofanzive kod Bahmuta, Marinke i u oblasti nedavno zauzetog sela Urožajne na jugu zemlje, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Navedeno je da su na pravcu Bahmuta ruske trupe bezuspešno pokušale da napadnu severno od Bogdanovke i da su odbrambene snage Ukrajine odbile ruski napad kod grada Marinke, prenosi Unian.

Na pravcu Šahtjorska, ruske snage su bezuspešno pokušale da povrate izgubljene pozicije u oblasti sela Urožajne, koje su nedavno zauzele Oružane snage Ukrajine, ističe ukrajinski generalštab.

Dodaje se da ukrajinske trupe nastavljaju ofanzivnu operaciju na pravcu Melitopolja i Berdjanska.

 

(VIDEO) Počelo je! Moćni "Iskanderi" razaraju gradove Ukrajine, Rusi zbrisali elitne jedinice Kijeva sa lica zemlje!

 

Osujećen pokušaj Ukrajine da dronom napadne Moskvu i Moskovsku oblast

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je noćas osujećen pokušaj Ukrajine da dronom napadne objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti i da nije bilo žrtava niti štete.

"20. avgusta, oko 4 sata po moskovskom vremenu, osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnom letelicom na objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti", navedeno je u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Snage PVO otkrile su dron koji je leteo iznad Stupinskog okruga Moskovske oblasti u pravcu Moskve.

Dron je eliminisan sredstvima elektronske borbe, izgubio je kontrolu i srušio se u napušteno područje. Prethodno je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin izjavio da je noćas izvršen pokušaj preleta drona ka Moskvi na južnom pravcu, što su sprečile snage PVO.

 

Ukrajinski dron napao železničku stanicu u Kursku

U napadu ukrajinskog drona na železničku stanicu u gradu Kursk lakše je povređeno pet ljudi, saopštio je gubernator Kurske oblasti Roman Starovojt.

On je na Telegramu napisao da je, prema preliminarnim informacijama, dron pao na krov zgrade železničke stanice, nakon čega je izbio požar.

Starovojt je naveo da su sve nadležne službe na terenu, prenosi Interfaks. Kursk je grad na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

 

 

Ukrajinski generali idu na sve ili ništa

Ukrajinska 82. vazdušno-jurišna brigada zvanično se pridružila kontraofanzivi protiv ruskih invazijskih snaga, piše Kijev Post.

Majkl Klark, analitičar odbrane i bezbednosti, rekao je za Insajder da su ukrajinski generali „odlučili da stave sve svoje čipove na sto“, iznoseći sve što nameravaju da iskoriste.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija