• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.10.2023

10:16

Šta ovo Putin sprema u Kijevu?! Obaveštajac SAD-a zatresao Zapad! "Probudićete se i videćete..."

Reuters

Vesti

Šta ovo Putin sprema u Kijevu?! Obaveštajac SAD-a zatresao Zapad! "Probudićete se i videćete..."

Podeli vest

Rusi napadaju a Ukrajinci se povlače, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

- Rusi pobeđuju, jednog dana ćete se probuditi i videti rusku zastavu u nad Kijevom. A ljudi koji prate samo zapadne medije zapitaće se – kako je to moguće kad je Rusija sve vreme gubila - dodao je on.

Kako je rekao, Rusija ima mnogo tehnike, a Ukrajincima praktično ništa nije ostalo jer je skoro sve uništeno. Riter je ocenio i da Zapad laže o realnom stanju na frontu.

On se takođe osvrnuo na slučaj napada na bolnicu Al Ahli u Gazi, ocenivši da i Izrael i Hamas prave "dimnu zavesu", jer obe strane mogu imati razloga da ne žele da se nešto sazna.

- Razumljivo je zašto bi Izrael nastojao da prikrije sve detalje koji povezuju napad sa njim. Manje je jasno zašto bi Hamas uradio isto. Jedan od očiglednih razloga je taj što bi dokazi koji postoje potvrdili tvrdnju Izraela da je spornu raketu ispalio Palestinski islamski džihada – Hamas to nikada ne bi želeo da prizna, pošto je uložio toliko truda da održi uverenje da Izrael stoji iza napada - rekao je on.

Kako precizira, u slučaju da je palestinska raketa krivac, Hamas bi nesumnjivo imao fizičke dokaze koji podržavaju takav zaključak. 

- Jedan problem koji bi mogao biti povezan sa objavljivanjem takvih informacija je taj što se menja scenario na način koji bi mogao biti nezgodan za Hamas - naglašava Riter.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija