• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.12.2023

15:40

Srbi, oprez! Teroristi pripremaju napade u više gradova! Dobro razmislite ako planirate da krenete ka ovim mestima!

Shutterstock

Vesti

Srbi, oprez! Teroristi pripremaju napade u više gradova! Dobro razmislite ako planirate da krenete ka ovim mestima!

Podeli vest

Policijske službe ali i odeljenja za terorizam Beča, Kelna i Madrida imaju identične informacije – u ovim gradovima navodno se za naredne dane, zaključno sa 1. januarom pripremaju teroristički napadi.

Prva četiri hapšenja obavljena su danas u Beču i jedno u Nemačkoj. Policija u austrijskoj prestonici povećala je nadzor u crkvama i božićnim vašarima, preneo je Der Standard.

Bezbednosne vlasti su navodno dobile indicije da bi islamska teroristička ćelija mogla da izvrši napad u Evropi na Božić ili Novu godinu.

Mere su preduzete nakon izveštaja prema kojem ekstremističke grupe napadaju hrišćanske simbole i događaje. Moguće destinacije bile bi božićne službe u Beču, Kelnu ili Madridu, prenosi Bild.

Danas je prvi put, kako pišu austrijski mediji, bečka policija najavila povećanje prisustva policije na hrišćanskim događajima.

Na božićnim pijacama, verskim službama ili sličnim događajima, takođe treba izvršiti kontrolu pristupa ako je potrebno.

- Zbog trenutne procene rizika od strane Kancelarije za zaštitu Ustava i kontinuiranog povećanja nivoa antiterorističke uzbune, rizik generalno raste u Austriji tokom božićnih praznika - objasnila je policija, prenosi Telegraf.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske, Gerald Darmanin, uputio je lokalnu policiju i žandarme da pojačaju prisustvo u crkvama širom zemlje "kako bi zaštitili vernike hrišćane koji će se večeras i sutra ujutru okupiti za božićne praznike", napisao je predstavnik pariske vlade.

U Kelnu su katedralu pretražili psi tragači, a policija je pretresla ljude.

- Zbog upozorenja na opasnost za Kelnsku katedralu, policija od večeras preduzima posebne mere zaštite. Policija neće komentarisati detalje dostupnih nalaza zbog istrage koja je u toku od strane državne policije - rekao je portparol policije nemačkog grada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija