• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2023

12:08

Bez milosti! Brutalan potez Trampa zatresao Ameriku, ovo se nije dogodilo u istoriji!

Reuters.shutter

Vesti

Bez milosti! Brutalan potez Trampa zatresao Ameriku, ovo se nije dogodilo u istoriji!

Podeli vest

Većina lidera u svetu obeležava Božić pozivima na mir ili isticanjem značaja vrlina porodice i zajedništva, ali to nije u stilu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je u svojoj božićnoj poruci svojim protivnicima poručio da "trunu u paklu", piše Si-En-En.

Tramp, koji je u trci za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima, u nizu objava na društvenoj mreži Istina (Truth) na Badnji Dan i Božić po gregorijanskom kalendaru, oštro je kritikovao aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena i specijalnog američkog tužioca Džeka Smita, koji je podigao optužnice protiv Trampa, u kojima ga tereti da je pokušao da poništi rezultate izbora 2020. i da je skrivao poverljiva dokumenta na Floridi. 

U jednoj od svojih objava Tramp je poželeo srećan Božić svima, uključujući, kako je naveo, "jedinoj nadi pokvarenog Džoa Bajdena, poremećenom Džeku Smitu".

On je čestitao Božić "svetskim vođama, i dobrim i lošim", ali od kojih "niko nije tako zao i 'bolestan' kao nasilnici koje imamo u našoj zemlji" koji, kako je naveo, pokušavaju da unište "nekada veliku SAD" svojom politikom otvorenih granica, inflacijom, predajom Avganistana, "novom zelenom agendom", visokim porezima, "buđenjem vojske, Rusija/Ukrajina, Izrael/Iran" i "svim ludilom oko električnih automobila" .

- Neka trunu u paklu. Ponovo, srećan Božić - napisao je Tramp. 

Tramp je, kritikujući Bajdena i Smita, izneo tvrdnje da su njegovi pokušaji da ostane na vlasti nakon izbora 2020. godine predstavljali "vitalnu odbranu američke demokratije" i da su zato bili potpuno legalni. 

U jednoj od svojih objava, Tramp je napisao da je njegova kampanja bila na meti špijuna. 

- Špijunirali su moju kampanju, lagali Kongresu, izigrali FISA ( Zakon o nadzoru stranih obaveštajnih službi), namestili predsedničke izbore, omogućili milonima ljudi, mnogima iz zatvora i mentalnih institucija, da preplave našu zemlju, zabrljali u Avganistanu, a nasilnici i nespretni Džoa Bajdena, poput poremećenog Džeka Smita, progone me na dosad neviđenom nivou u našoj zemlji??? To se zove mešanje u izbore. Srećan Božić! - napisao je Tramp na Badnje veče. 

Tramp je na Božić optužio Bajdena da orkestrira mešanje u izbore aludirajući na 91 optužbu za krivična dela i i četiri odvojena suđenja s kojima se suočava. 

On je obećao svojim pristalicama "veliku i slavnu pobedu" na predsedničkim izborima 2024. godine. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija