• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2024

12:01

Šta je u ovim kutijama?! Novinarka Informera u Moskvi otkrila šok priču: Ovog nema u Srbiji!

pexels / printscreen

Vesti

Šta je u ovim kutijama?! Novinarka Informera u Moskvi otkrila šok priču: Ovog nema u Srbiji!

Podeli vest

Novinarka Informera Lidija Makragić nalazi se trenutno u Moskvi i prati treći dan izbora u Rusiji. Ona se javila uživo u "Kolegijum" informera i izvestila je o svim detaljima poslednjeg dana glasanja.

Novinarka "Informera" Lidija Makragić javila se u "Kolegijum" iz civilnog štaba za izbore u Moskvi.

Iza mene se nalaze glasačke kutije za elektronsko glasanje. Kutije su blindirane i ne može se doći do njih. Kada neko da svoj glas određenom predstavniku partije, automatski se taj listić štampa i stavlja ovde- rekla je naša koleginica.

Foto: printscreen

 

 

Ona je objasnila kako funkcioniše elektronsko glasanje u Rusiji.

Svi glasači zaokružuju svoje izbore. Onda im to izlazi na ekranu. Na dva sata se smenjuju birači koji prate izborini proces. Na taj način se utiče na objektivnost ovih izbora. Do 11 časova danas bilo je 66% izlaznosti. Vladimir Putin glasao je još prvog dana. Juče je bilo oko 160 hakerskih napada. Svi pokušaji da se utiče na izbore u Rusiji su bezuspešni. Ništa ne može da utiče na regularnost ovih izbora kao ni na bezbednost građana. Na samom ulazu imali smo iscrpnu kontrolu, što pokazuje koliko su ove kutije zaštićene. Zaraćene oblasti su već glasale, a izlaznost je odlična- rekla je Lidija Makragić.

Naša koleginica istakla je da se u Rusiji mnogo vodi računa da sve bude bezbedno i sigurno ida ni jedna informacija ne može unapred da procuri.

Na svim mestima glasanje traje do 20 časova. Do tada nećemo znati nikakve preliminarne rezultate, a na proglašenje predsednika moraćemo da sačekamo još nekoliko dana. Ovo će biti peti mandat Vladimira Putina ako bude osvojio vlast. Ankete koje smo sproveli pokazale su da je oko 80% ljudi uvereno u pobedu Putina - rekla je Lidija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija