• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.03.2024

22:18

Skandal u Velikoj Brianiji! U školama decu uče o analnom se*su, devetogodišnjacima za domaći dali da masturbiraju

Shutterstock

Vesti

Skandal u Velikoj Brianiji! U školama decu uče o analnom se*su, devetogodišnjacima za domaći dali da masturbiraju

Podeli vest

Prema izveštaju Daili Mail UK, određeni planovi časova u školama širom Ujedinjenog Kraljevstva izazvali su zabrinutost jer uključuju neprikladan sadržaj koji se predaje školskoj deci.

Ovi materijali uključuju informacije o analnom seksu, orgazmima i masturbaciji, sa kojima se deca upoznaju pre nego što dostignu pubertet. Tajnovitost ovih lekcija je izašla na videlo, otkrivajući da neki nastavnici iznose naučno lažne tvrdnje o biološkom polu. Oni promovišu ideju da je rod fluidan i održavaju narativ da se pojedinci mogu roditi u pogrešnom telu.

Ovo pitanje se pojavilo usred NHS koji se suočava sa potencijalnim pravnim postupkom od oko 1.000 porodica koje tvrde da su njihovoj deci u centru Tavistock na brzinu prepisali blokatore puberteta koji menjaju život. Istraga MailOnline-a otkrila je eksplicitne nastavne materijale, uključujući priručnik za seks za predtinejdžere, koji se koriste u učionicama širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Ova zabrinutost se javlja nakon neuspešnog pokušaja majke da dobije pristup sadržaju časova veza i seksualnog vaspitanja (RSE) svoje 15-godišnje ćerke, koji su bili obavezni poslednje tri godine. Uprkos sudskoj presudi protiv Kler Pejdž, MailOnline je otkrio brojne upitne nastavne resurse koji su već dostupni na mreži.

Foto: Shutterstock

 

Neki učitelji aktivisti su dečacima i devojčicama delili bojanke, pretrage reči i crtane filmove, očigledno vođeni njihovom pogrešnom misijom da seksualizuju decu pod maskom inkluzivnosti.

Od septembra 2020. godine osnovne škole moraju da obezbede obrazovanje o odnosima, dok srednje škole moraju da nude obavezni RSE. Ova iznenadna promena naterala je mnoge prosvetne radnike da traže smernice, koje su neke dobrotvorne organizacije pokušale da pruže. Međutim, otkriveno je da određene dobrotvorne organizacije gaje nekonvencionalne stavove o biološkom seksu i na svojim veb stranicama dele materijale koji se odnose na seksualne aktivnosti maloletnika.

Prema MailOnline-u, otkriveno je u vezi sa informacijama u vezi sa sadržajem koji se predaje deci, otkrivajući da su neka od njih izložena veoma eksplicitnim temama. Ovo uključuje učenje da bebe od rođenja do jedne godine mogu da dožive prijatne senzacije dodirujući svoje genitalije. Pored toga, devojčice od 12 godina dobijaju uputstva o tome kako da postignu orgazam kroz različite metode samostimulacije, kao što je štipanje ili maženje klitorisa. Šokantno, deci se čak dodeljuje „masturbacija“ kao domaći zadatak iz resursa koji je korišćen pre obavezne primene Relationships and Sek Education (RSE).

 

 

Štaviše, deca se obaveštavaju da devojčice od 12 godina mogu da izvuku seksualno zadovoljstvo od analnog, vaginalnog i oralnog seksa. Uče se da je normalno da iskuse seksualne nagone i da se upuštaju u masturbaciju čak i pre puberteta. Uznemirujuće, njima se takođe govori da je normalno da deca u predpubertetskom uzrastu osećaju seksualnu privlačnost prema bilo kome.

Pored ovih eksplicitnih tema, deca se uče da se rod razlikuje od biološkog pola i da je osnovni aspekt nečijeg identiteta. Oni su upućeni da pojedinci mogu promeniti svoj pol iz muškog u ženski, i da se neki ljudi identifikuju kao „nebinarni“, koji postoje izvan kategorija muškog i ženskog. Zapanjujuće, deca se čak uče da se osobe sa muškim I hromozomom mogu smatrati ženama.

Vodeće dobrotvorne organizacije, uključujući Forum seksualnog obrazovanja (SEF), Coram Life Education i Brook, uključene su u kreiranje planova časova za škole, vođenje PSHE radionica i usmeravanje nastavnika ka obrazovnim resursima. Coram Life Education podržava veliki broj nastavnika, dostižući preko 600.000 učenika godišnje kroz njihove inicijative za obrazovanje PSHE. SEF sa ponosom navodi na svojoj veb stranici da ima značajnu istoriju uticaja na politiku.

Dok neki nastavnici i nastavnici tvrde da su odnosi i seksualno obrazovanje vitalni predmeti za učenje dece, eksplicitna i upitna priroda sadržaja koji se predaje izaziva ozbiljnu zabrinutost u vezi sa prikladnošću i uticajem ovih lekcija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15