• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2023

11:41

Zvezda - Bajern: Nije kao 1991, ali je baš važno za crveno-bele

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda - Bajern: Nije kao 1991, ali je baš važno za crveno-bele

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde u šestom kolu Evrolige traže drugu pobedu i to protiv minhenskog Bajerna (18.30). Kada "delijama" kažete Bajern, svi se sete fudbala i 1991. godine, kada su crveno-beli izborili istorijski plasman u finale Kupa šampiona. Istina, nije isto, ali bi duel sa Bavarcima u Evroligi mogao da bude presudan.

Crveno-beli su sezonu otvorili pobedom protiv Asvela, a onda je usledio crni niz, porazi od Žalgirisa, Monaka, Virtusa i Partizana, promena trenera, umesto Duška Ivanovića stigao je Janis Sferopulos. Navijačima sad "stoji knedla u grlu", strahuju da bi mogla da se ponovi prošla sezona i najlošiji start. 

Tada su crveno-beli poraženi od Anadolu Efesa, Panatinaikosa, Baskonije i Real Madrida u uvodna četiri kola Evrolige, pa je crna serija prekinuta protiv Bajerna, ali su onda opet kiksnuli protiv Monaka i Fenerbahčea. Sad crveno-beli posle očajnih rezultata imaju šansu da pred svojim navijačima spreče najgori scenario. Neće biti lako. Zvezda je pre samo nekoliko dana pretrpela dva najteža poraza, od večitog rivala u Evroligi, ali i regionalnom takmičenju. 

Međutim, na krilima navijača, još ako duhovi prošlosti malo umešaju prste, mogao bi duel sa Bavarcima da bude presudan, da odredi u kom smeru će otići sezona, koja je turbulento počela. Teo i drugovi večeras mogu da preokrenu sezonu, pa da i ovaj meč sa Bavarcima, kao onaj iz 1991. bude antologijski. Ne smeju puleni Janisa Sferopulosa da izgube, a pobeda bi mogla da bude vetar u leđa za nastavak sezone i paklen raspored koji čeka Beograđane. Ko zna, možda ćemo umesto "Jugović, Jugović, Prosinečki, Mihajlović..." večeras od komentatora čuti: "Teo, Teo, Tobiiii..." 

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

Pre 32 godine, 24. aprila 1991, Zvezda je izborila istorijski plasman u finale Kupa šampiona. Titula klupskog prvaka Evrope, osvojena u Bariju protiv Olimpika iz Marselja, ne bi bila moguća da nisu savladani Nemci, a revanš ovog dvomeča pristalice crveno-belih prepričavaju generacijama.

U Minhenu je Zvezda tada posle preokreta slavla golovima Pančeva i Savićevića (2:1), a onda je crveno-bele dočekala krcata "Marakana", 80.000 "delija", a ne sumnjamo i da će večeras u "Areni" biti 20.000 navijača. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Siniša Mihajlović je golom u 26. minutu iz slobodnog udarca bacio "delije" u trans. Ali, Nemci su to, ko je tada pomislio da je gotovo prevario se. To ne sme večeras da se desi crveno-belima, jer su već ove sezone znali da prospu dvocifrenu prednost i na kraju pognute glave napuste parket. Pre 32 godine Augentaler je golom iz slobodnjaka, kada je lopta prošla kroz noge Zvezdinom golmanu, najavio dramu, a samo sedam minuta kasnije, u 68. minutu Bender je doneo  Bavarcima 2:1 i poravnanje rezultata sa onim u Minhenu. Onda je usledila istorisjka završnica i legendarne reči Milojka Pantića, tokom prenosa na Radio-televiziji Beograd "Nebo se otvorilo! Stadion je eksplodirao".

"Jugović... Jugović do Pančeva... Jugović... Prosinečki je tu! Prosinečki! Mihajlović u sredinu! Šta je sada ovo? Dva-dva! Gol, gol, gol, gol! Nebo se otvorilo! Stadion je eksplodirao! Galer izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde! Čitav Bajernov tim je na travi! Nokautirani su fudbaleri Bajerna"!

 

Pa, neka i večeras budu nokautirani Bavarci!

 

Anketa

 

EVROLIGA

6. KOLO

Četvrtak

18.30 Crvena zvezda - Bajern 

18.45 Fenerbahče - Olimpijakos 

19.00 Žalgiris - Asvel 

20.30 Olimpija Milano - Monako 

20.30 Valensija - Alba 

Petak

20.30 Barselona - Panatinaikos 

20.30  Baskonija - Partizan 

20.30  Virtus - Anadolu Efes

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija