• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2023

12:30

Federer je bio loš! Ovo se Rodžeru neće dopasti

EPAIMAGES

Tenis

Federer je bio loš! Ovo se Rodžeru neće dopasti

Podeli vest

Čileanac Fernando Gonsales, olimpijski šampion iz Atine, prisetio se juniorskih dana i Rodžera Federera, koji nije briljirao na teniskim terenima kao klinac.

Rodžer Federer je jedan od najboljih tenisera na svetu, međutim, Čileanca kaže da tako nije delovalo dok su bili deca. Kada su bili klinci Gonzales je bio bolji od Švajcarca.

- Poznajem Rodžera od svoje 12, 13. godine, tada je bio loš. Sećam se U14 turnira, kada sam bio najbolji na svetu u tom uzrastu, Federer definitivno nije bio među boljima. Osim toga, bio je godinu dana mlađi, što se u tom uzrastu oseća - rekao je Gonzales.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Federer se nije libio da razgovara i traži savete od starijih kolega.

- Prišao mi je i postavljao mi pitanja. Slagao sam se jako dobro sa njima i svuda smo ušli zajedno.

 

Foto: profimedia

 

 

Međutim, sve se preokrenulo u seniorskoj konkurenciji. Rodžer protiv Gonzalesa ima skor 12-1, a Fernando je jedinu pobedu ostvario 2007. godine na masters kupu u Kini. 

Gonsales je najbolji rang imao upravo 2007, kada je bio peti na ATP listi, a najveći uspeh na grend slemu napravio je iste sezone na Australijan openu, kada je igrao finale, a izgubio ga upravo od Federera. S druge strane, Rodžer je tokom karijere osvojio 103 titule, od toga 20 grend slem trofeja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija