• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.03.2024

15:59

Čudo medicine iz Kragujevca: Drakčetu su davali samo tri meseca života, organizovao sam sebi sahranu, a ostao živ i dan danas (FOTO)

RINA

Društvo

Čudo medicine iz Kragujevca: Drakčetu su davali samo tri meseca života, organizovao sam sebi sahranu, a ostao živ i dan danas (FOTO)

Podeli vest

Dragiša Jovanović zvani Dragče iz sela Jovanovac kod Kragujevca, dokaz je da nema smrti bez sudnjga dana. On je pre 30 godina sazvao ljude na svoju sahranu, platio sveštenika i grobara, pozdravio se sa ovim svetom, jer su mi lekari zbog teškog oblika karcinoma grla, prognozirali svega tri meseca života.

Međutim, dogodilo se pravo čudo, Dragče i danas posle tri decenije živi svoj život.

- Ja sam kao vozač kamiona proživeo jedan veliki stres koji na planini Čemerno u BiH. Iako je taj put opasan, negde u ranu zoru, vozio sam još dva čoveka, kada me je na klizavom putu poneo kamion u desnu stranu, i jednim točkom sišao sa kolovoza jer sam izgubio kontrolu. Nekako smo sredili to i kada smo krenuli nakon nekih sto metara, počeo sam da se tresem i da ne mogu da vozim - kazao je Drakče.

Medjutim, već sutradan njegovo zdravstveno stanje počinje da se pogoršava, kada kreće da gubi svoj glas.

- Ispred crkve u Kragujevcu, meni glas počinje da se menja, promukao sam. Godinu dana ja sam izbegavao da idem kod lekara. Kada je doteralo Cara do duvara što se kaže, da počinjem da se gušim smogao sam snage i otišao za Beograd. Odmah sam lekarima rekao da neću injekcije ovde da primam, pa taman umro - ističe Dragiša.

Nakon što su mu izvadili isečak koji potvrdjuje da je njegovo zdravstveno stanje jako loše, lekari su mu rekli da mu je jedina nada operacija.

- Rekli su mi da ako se operišem, živeću, a ako to ne učinim neću živeti duže od tri meseca. Zakazali su mi operaciju, medjutim pokvario im se sterilizator i rekli mi da dodjem na tri dana. Kada sam se vratio u kući legnem u krevet i setim se da mi je na taj dan deda umro, od tog trenutka sve se menja - priča Jovanović.

Odlučio je da sebi da plati sahranu, sveštenika, opelo ali i da sazove zvanicu koja će ga oplakivati pred put na ovaj svet.

- Sve je to tada organizovano, medjjutim ja sam ostao živ do dan danas, a mnogi koji su me lečili otišli su na onaj svet. Operacija je uspela i evo mene i danas ovde, dodaje on.

Drakče nema ni jednu glasnu žicu, odbio je da nosi mikrofon ali je zbog toga naučio da priča iz stomaka, a to nije nimalo lako. Danas mnoge podučava kako se uvezbava ta tehnika i olakšava komunikaciju ljudima kojima je karcinom razneo grlo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija