• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2022

21:54

KRENE LI PRIŠTINA DA HAPSI IJEDNOG SRBINA, NEĆEMO BIRATI SREDSTVA! Simić upozorio zvaničnike lažne države!

Politika

KRENE LI PRIŠTINA DA HAPSI IJEDNOG SRBINA, NEĆEMO BIRATI SREDSTVA! Simić upozorio zvaničnike lažne države!

Podeli vest

Povodom najnovijeg maltretiranja zvaničnika Srpske liste i srpskog naroda na KiM oglasio se i potpredsednik Srpske liste Igor Simić

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je povodom pokusaja pripadnika kosovskog odeljenja za teška krivična dela da uruče poziv za saslušanje čelnicima Srpske liste izjavio da će se u slučaju da Priština krene da hapsi ljude s tog spiska, organizovati otpor svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima i građanskom neposlušnošću.

On je potvrdio da predsednik Srpske liste Goran Rakić, član Predsedništva Slavko Simić i on nisu prihvatili pozive za saslušanje i pozvao je građane da ih takođe ne prihvataju, jer se, kaže, radi o čisto političkom procesu s cilje da se proteraju Srba s Kosova i Metohije, prenosi Kosovo onlajn.

- U slučaju da Priština krene da hapsi bilo kog Srbina sa spiska služićemo se zajedno sa građanima svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima pa i građanskom neposlušnošću. Želim da napomenem da po informacijama koje imamo jedinstvo po ovom pitanju je nikad veće i niko sa tog spiska nije hteo da primi poziv koji je Priština uputila - rekao je Simić.

Pripadnici kosovskog odeljenja za teška krivična dela pokušali su ranije danas da uruče poziv za saslušanje predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu Predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih, pišu Novosti.

Prema saznanjima lista, imena predstavnika Srpske liste dodata su na raniji spisak 72 osobe srpske nacionalnosti koje Priština tereti za "napad na ustavni poredak Kosova" zbog protesta Srba protiv jednostranih poteza Prištine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr Istref

pre 1 godinu

Pa ako se ne odazovete,onda ce da se upotrebi sva zakonska prava da se da do znanja ko ima zadnju rec zakon Kosova ili huligani i bagra kao sto ste vi iz srpskog smeca iznikli i trujete ljude.Vi ste bajvece zlo srba na Kosovu,koji se bavite kriminalom i svercom,a glavno zanimanje vam je manipulacija ljudi. To sto ti pozivas na neposlusnost je KRIVICNO DELO i to je po Zakonu Kosova kaznjivo,pa bih voleo da se tako i ponasaju prema tebi i tvojim istomisljenicima.To mozes da odes kod onoga ko te tome uci i njemu da demonstriras svoj inat i volju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija