• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.10.2023

21:52

Prvo su krivi Srbi, a onda se gleda šta se dogodilo! Advokat Milana Radoičića: Nije bila namera da se otvori vatra

printscreen

Politika

Prvo su krivi Srbi, a onda se gleda šta se dogodilo! Advokat Milana Radoičića: Nije bila namera da se otvori vatra

Podeli vest

Advokat Milana Radoičića, Goran Petronijević gost je u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi i on je komentarisao događaje u Banjskoj, nakon što je Radoičić osumnjičen da je umešan u događaje iz 24. septembra.

- Što se tiče samog postupka i mog branjenika Radojičića nemam ovlašćenja da govorim o nekim stvarima koje bi ljude zanimale. Ja svoje klijente ne branim na televiziji, to se radi u sudnici. Taj glavni događaj, koji je inicirao čitav problem nastao je zbog toga što se iz neobjašnjivih razloga pripadnik kosovske policije popeo na jedan od tih kamiona, iako su oni znali od ranije, a bili i obavešteni o tome da kada se postave barikade da se one miniraju. Eksplozivne naprave se postavljaju da bi u slučaju da buldožer krene da ih uklanja on bio onesposobljen, da bi barikade ostale. Zašto i ko je tog momka poslao da se popne na barikadu? Taj momak je nevina žrtva. Nije bilo predviđeno da bilo ko strada. Pretpostavka je da je on to nehatno aktivirao ili da je hteo da deaktivira napravu. To znaju oni koji su bili uz njega tada i ako budu pošteni reći će šta se i kako zaista dogodilo. On nije bio žrtva bilo kakve vatre, to je bio nepredviđeni događaj, koji je posle doveo do sukoba ove grupe i kosovske policije – objasnio je advokat Goran Petronijević.

- Da raščistimo jednu stvar. Šta se događalo? Ništa se nije događalo, sve je bilo van zidina manastira Banjska. Ovo je bila idealna prilika da se uvede crkva u sve to, i da se SPC opet optuži za sve ovo. Pokušavaju da uvuku u ovo sve manastir Banjska, monahe, poklonike koji su bili unutra, koji nemaju veze ni sa čim, monasi, poslušnici.. Niko od njih nije ni pretpostavljao šta će se dogoditi - naveo je advokat Radoičića.

Kako je došlo do obračuna kod manastira?

- Dogodilo se to i da je došlo do međusobne vatre, i manastir se nalazi između albanske policije i grupe momaka sa druge strane i to je jedino gde se manastir može pominjati. Treba biti jako oprezan, manastir je glavni deo sela, i po čemu je selo poznato. Te stvari obavezno treba odvojiti - istakao je Goran Petronijević.

Goran je dalje tvrdio da podaci ukazuju da je jedan (najmanje) od Srba ranjen i onda su prišli neki policajci, sa strane Prištine i direktno mu pucali u glavu rafale.

- To se može videti na slikama. Potpuno je razneta desna strana glave, vidi se na fotografijama. On je pao na levu stranu i tu su mu uputili rafal. Čak da je i neprijatelj, da je pucao na njih, a nije, onog momenta kada bude ranjen, on nije neprijatelj već ranjenik i međunarodna zajednica potpisuje obavezno postupanje. Konvencije UN i EU o ponašanju policije pa čak i u ovim situacijama. Ljudski život je neprikosnoven. Očigledno je da prisustvo i EU i UN u vidu KFOR-a, i svi znaju a niko ništa ne preduzima, niko ne govori evo istražićemo. Nekontrolisane situacije povlače nekontrolisane događaje, jedna od tih situaciji je i smrt Bojan, zloupotrebom kosovske policije ili nekog ko je sa njima bio - dodao je on.

Tzv. kosovska policija nije prijavila sve

- Po nekim podacima je bilo i više ranjenih, očigledno nije samo kosovska policija učestvovala, možda je neka paravojna formacija. To je jedna od stvari, a sa druge strane Priština nije prijavila, sem tog momka što je stradao i dvojicu ranjenih, nikoga više. To je nemoguće u pucnjavi koja je trajala nekoliko sati. Loše i teško i ružno sve što se dogodilo, ali Priština ima šta da krije. Nisu dozvolili nikome da prisustvuje obdukciji, nisu dozvolili ništa. Gotovo 7 dana su čekali na kraj obdukcije, što pokazuje ozbiljnu sumnju da se njihova krivica otkrije - dodao je branilac Radoičića.

Kako je dalje naveo u svom gostovanju, "uobičajeno je da su prvo krivi Srbi, a onda se tek gleda šta se dogodilo. 

- Treba pitati kosovsku policiju šta se dogodilo, ko je učestvovao, da li su momci likvidirani takoreći "overeni", to je sada ono čime će se istraga baviti, Tužilaštvo je predložilo pritvor za Milana Radoičića, sud nije prihvatio. Tu nema dokaza, dokazi su u Prištini, nažalost. Kakva je njihova strategija, šta će tražiti, to ćemo videti. Radoičić neće otkriti njihov identitet, moj posao je da štitim klijenta pred sudom i tužilaštvom i ja ću to činiti - istakao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija