• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo/Informer

16.05.2022

18:24

RUMUNIJA TVRDI DA 12 BODOVA NIJE DALA UKRAJINI! Još jedan skandal na Evroviziji!

Prntscreen

Estrada

RUMUNIJA TVRDI DA 12 BODOVA NIJE DALA UKRAJINI! Još jedan skandal na Evroviziji!

Podeli vest

Rumunija tvrdi da njihovi glasovi na Evrovioziji nisu bili ispravni, tačnije, da je žiri 12 poena dao Moldaviji, a ne Ukrajini, kako je na Evroviziji rečeno

Rumunski javni medijski servis objavio je da je ERU (Evropska radiodifuzna unija) nije raspodelila poene onako kako su ih članovi žirija iz Rumunije dalli učesnicima Evrovizije. 

Foto: Prntscreen

Evrovizija 2022

Tako je Ukrajini, koja je ove godine pobedila na Evroviziji, dodeljeno maksimalnih 12 poena, umesto Moldaviji.

ERU je već saopštila da je iz takmičenja zbog "nepravilnosti" pred objavljivanje konačnih rezultata glasanja isključen žiri šest zemalja, odnosno da su glasovi poništeni, ali nije navela o kojim državama je reč. Pojedini strani mediji su potom preneli da se radi o: Azerbejdžanu, Gruziji, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumuniji i San Marinu.

- Bili smo iznenađeni kada smo otkrili da se glasanje rumunskog žirija nije uračunalo u konačan rezultat. Organizatori su drugačije podelili bodove učesnicima finala u ime naše zemlje.Naglašavamo da je rumunski žiri odlučio da maksimalan broj poena dodeli predstavnicima Moldavije - ističe se u saopštenju rumunske televizije.

Foto: printscreen

 

Kada je reč o stručnom žiriju, Moldavija je ovim ostala bez glasova iz Rumunije, a trebalo je da dobije 12 poena. 

TVR je zatražio od organizatora Evrovizije da pojasni razloge zašto su rezultati glasanja u Rumuniji promenjeni na "netransparentan način".

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samo kažem

pre 1 godinu

Izmanipulisali izbor za predsednika Amerike,a neće ovu"šizofreniju"...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17