• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danica.hr/Informer/D. I.

22.06.2022

11:34

SRPSKI PEVAČI ZAKONOM ZABRANJENI U HRVATSKOM GRADU! Kažnjavaju ugostitelje ako puste Cecu, Lukasa, Šabana i druge!

printscreen

Estrada

SRPSKI PEVAČI ZAKONOM ZABRANJENI U HRVATSKOM GRADU! Kažnjavaju ugostitelje ako puste Cecu, Lukasa, Šabana i druge!

Podeli vest

U hrvatskom gradu Đurđevcu, gradska vlast donela je odluku o zabrani "cajki" kako tamošnja javnost naziva muziku srpskih izvođača

Ova zabrana odnosi se na ugostiteljske objekte i terase u ovom hrvatskom gradiću, a odluka važi samo za period vikenda, od petka do nedelje, kada se održava turistička manifestacija Picokijada u ovom gradu. Gradska vlast je saopštila da se odluka odnosi samo na centar grada.

Foto: printscreen

U hrvatskom gradu uveli zabranu za hitove... Aca Lukas i Ceca Ražnatović

- Obaveštavaju se ugostitelji koji su u potpunosti izmirili svoje obaveze prema Gradu Đurđevcu, a koji su izrazili interesovanje za produženje radnog vremena tokom Picokijade, da je Grad Đurđevac odlučio da odredi drugačije radno vrijeme za restorane i barove u gradu. Od 24. do 26. juna ugostitelji mogu da rade od 0.00 do 24.00 časa. Radno vreme važi i za terase postavljene pored ugostiteljskih objekata, kao i za šatore postavljene na javnim površinama. U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu svetog Jurja i Starogradske ulice u Đurđevcu, može se izvoditi samo odgovarajuća tradicionalna i popularna muzika- navodi se u odluci gradskih vlasti.

U saopštenju gradskih vlasti nije navedeno ko će kontrolisati izvođenje odgovarajuće muzike i da li postoje kazne za one koji se ne pridržavaju, ali je sigurno da pesme Cece Ražnatović, Ace Lukasa, Šabana Šaulića i drugih naših izvođača neće puštati tokom navedenih dana.

Sudeći po anketi koju je napravio 24sata.hr, većina njihovih čitalaca je za zabranu narodnjaka tokom festivala - 68 odsto je za zabranu, dok je svega 32 odsto protiv takve vrste zabrane.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvilidreta

pre 1 godinu

- istu zabranu bi trebalo sprovesti i u Srbiji, ne samo vikendom već i radnim danima...

dani estrade za debile mlade

pre 1 godinu

Smučila im se čobanijada i turske zavijuše ?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17