• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: serbiantimes.info

16.11.2021

17:15

FILM "TOMA" PREMIJERNO PRIKAZAN U NJUJORKU! Publika GROMOGLASNIM APLAUZOM nagradila filmsku ekipu! /FOTO/

Aleksandar Kujučev

Kultura

FILM "TOMA" PREMIJERNO PRIKAZAN U NJUJORKU! Publika GROMOGLASNIM APLAUZOM nagradila filmsku ekipu! /FOTO/

Podeli vest

Film “Toma" premijerno je prikazan u Njujorku. Dve pune sale čuvenog DGA Theatre posvedočile su sjajnom ostvarenju Dragana Bjelogrlića, a u publici su se mogli čuti jezici svih naroda i narodnosti bivše Jugoslavije, koji su se na kraju, pomešani sa suzama, stopili u jedno te isti i u jedno veliko – “Bravo”!

A to gromoglasno “bravo” na svojoj koži imali su prilike da osete režiser Dragan Bjelogrlić i glumci Tamara Dragičević (Benčina) i Petar Benčina, koji su se poklonili pred publikom, a onda nastavili razgovor sa njom, odgovarajući na brojna pitanja vezana za samu ideju, snimanje filma, ali i detalje iz života legendarnog Tome Zdravkovića.

Voditelj i organizator premijere Antonije Kovačević iz Serbian Times događaj je otvorio rečima:

- Dobro veče i dobrodošli na najomiljeniji piratski film svih vremena! - čime je aludirao na činjenicu da je internet u poslednjih mesec dana preplavljen piratskom kopijom “Tome”.

To, međutim, nije sprečilo brojnu publiku, prvo u Čikagu, a onda i u Njujorku, od kojih su mnogi već videli film, da dođu da ga pogledaju tamo gde bi filmovi i trebali da se gledaju, i pozdrave one koji su film napravili.

Foto: serbiantimes.info

Ekipa filma "Toma"

Jedno od pitanja koje je oduševilo Bjelogrlića, a došlo je iz publike, ticalo se jedne scene iz filma, zapravo poruke iz pisma ostavljenog kraj Tominog bolničkog kreveta. Bjela i glumac Petar Benčina, koji u filmu glumi doktora Hadžipopovića, otkrili su šta je u njoj pisalo:

- Stvarnost je stvarnija ako uneseš malo nestvarnog…

I zaista, stvarnost je bila lepša i stvarnija uz malo filmske magije koju je publika u Njujorku upila sa bioskopskog platna. Suze te večeri nisu skrivale ni kršne balkanske delije koje je prekalio često surovi život u Americi, daleko od zavičaja.

Foto: serbiantimes.info

Publika u bioskopu

Ništa manje emotivno nije bilo ni pošto je krenula odjavna špica, tokom razgovora i naročito za vreme muzičkog dela programa, kada je prvi pobednik Prvog glasa Srbije Davor Jovanović dohvatio gitaru i njome razgalio prisutne, koji su sa njim horski pevali nezaboravne šlagere neponovljivog Tome.

Plakalo se i pevalo, na smenu, a vrhunac je usledio kada se kompletna glumačka ekipa predvođena Bjelogrlićem priključila na sceni Davoru, ne bi li otpevala filmsku hit-pesmu “Ponoć” i digla salu na noge.

Kad su se svetla popalila, utisci su bili nepodeljeni:

- Predivan film, puno emocija, sve skupa sa razgovorom i koncertom jedan fantastičan događaj kakve mi iz dijaspore zaista retko imamo prilike da vidimo. Hvala Bjeli i glumcima koji su došli čak iz Srbije da nam se obrate i posvete ove nezaboravne sate. I hvala onome ko se setio da organizuje jednu pravu pravcatu premijeru, a ne onakve kakve smo navikli da gledamo do sada - kazao je Zlatibor Veljković, i usput priznao da je i sam pustio suzu te večeri, prenosi serbiantimes.info.

Foto: serbiantimes.info

Petar Benčina se zahvaljuje publici

Dragan Bjelogrlić je bio oduševljen atmosferom na dve njujorške premijere “Tome”:

– Posle Čikaga, gde se desilo nešto neverovatno, i gde je oboren rekord u broju gledalaca na jednoj filmskoj premijeri u dijaspori, filmska bajka je nastavljena i ovde u Njujorku. Ovo su zaista bile noći za pamćenje, kako nama koji smo došli iz Beograda, tako verujem i ovim divnim ljudima koji su nas dočekali ovde. Moram da priznam da nisam očekivao ovakvo interesovanje, naročito posle poplave piratskih snimaka, ali se pokazalo da među balkanskom emigracijom ima mnogo istinskih poklonika sedme umetnosti, koji znaju gde se filmovi gledaju sa najviše uživanja i poštuju rad nas umetnika. Zbog toga smo im neizmerno zahvalni i oni su ti koji zapravo zaslužuju jedan veliki aplauz na kraju ovih premijera - istakao je režiser filma “Toma”.

Njegovo mišljenje dele i glumci koji su doputovali s njim iz Beograda, Tamara Dragičević i Petar Benčina, kao i filmski “Toma”, Milan Marić, koji je, na žalost, izostao u Njujorku, jere je zbog hitnih obaveza i snimanja nastavka serije “Državni službenik” morao da se vrati u Beograd.

Foto: serbiantimes.info

Ekipa filma "Toma"

Američka turneja filma “Toma” se nastavlja predstojećeg vikenda, projekcijama u Los Anđelesu (20.novembar), Bostonu (19 i 20.novembar) i Klivlendu (20.novembar), a film za to vreme nezaustavljivo grabi ka svom milionitom gledaocu, koji će, kako stvari stoje, film pogledati upravo na jednoj od premijera u SAD.

Organizatori ovog događaja bili su portal Serbian Times i Chicago Events, a premijeri su prisustvovali konzul i vicekonzul Republike Srbije u Njujorku, Olgica Vlačić i Dragan Kovačević, koji su svojski podržali održavanje premijere, kao i bivši generalni konzul Crne Gore, Željko Stamatović, te aktuelni vicekunzul Crne Gore Maja Vasilijević. U publici se našao i poznati srpski glumac koji trenutno živi u SAD, Nikola Đuričko, koji je prethodne večeri vodio humanitarni događaj u organizaciji Srpskog filantropskog udruženja.

Sponzori premijere su bile kompanije DD Logistics, Distance Trucking, Mana Limited i North Marketing, kao i advokatska kancelarija Srđana Milenkovića.

Foto: serbiantimes.info

Gromoglasni aplauz publike

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija