• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

18.08.2022

08:20

POČINJE SNIMANJE FILMA "ZLATNI REZ 42" O ZLOČINIMA U JASENOVCU! Manojlović glumi starca kog su ustaše ubile, a Mensur vojnika

Kultura

POČINJE SNIMANJE FILMA "ZLATNI REZ 42" O ZLOČINIMA U JASENOVCU! Manojlović glumi starca kog su ustaše ubile, a Mensur vojnika

Podeli vest

Miki Manojlović i Irfan Mensur glumiće u filmu i seriji "Zlatni rez 42" o ustaškim zločinima u Jasenovcu!

Kako Informer saznaje, Miki će igrati starca Vukašina, kojeg su ustaše tokom Drugog svetskog rata ubile u logoru Jasenovac, a Srpska pravoslavna crkva ga je 1998. godine proglasila za sveca.

Foto: Printscreen You Tube

Irfan Mensur
Šiju mu uniformu
Čim sam završio sastanak sa Lordanom Zafranovićem, odveli su me da mi uzmu mere za uniformu
Irfan Mensur

Irfan Mensur će glumiti vojnika, ali još ne može mnogo da otkriva o svojoj ulozi.

- Reditelj Lordan Zafranović me je pozvao i rekao da ima ulogu za mene. Želeo je da se u tom projektu pojave mnogi glumci koje privatno voli i poštuje, a među njima sam ja. Nisam ni pitao šta treba da igram, već sam odmah prihvatio ulogu. Čim smo završili sastanak, odveli su me da mi uzmu mere za uniformu - priča Mensur za Informer.

Prva klapa filma i serije "Zlatni rez", koja će imati šest epizoda, pašće u nedelju u Kozarskoj Dubici.

- Gradićemo Jasenovac u blizini pravog, po skicama koje sam izradio. Predvodiću ekipu najboljih ljudi koji imaju ogromno iskustvo i želju da se napravi film koji govori o stradanju srpske dece i stanovništva sa Kozare, ali i o koncentracionom logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata. Ovo je film o zlu, kojim želim da zaustavim svako dalje zlo. Film je umetnički krik da se zlo više nikada ne ponovi - poručuje reditelj Lordan Zafranović.

Glume i Džek Dimić i Leon Lučev

AntrfileU filmu i seriji "Zlatni rez 42" igra i hrvatski glumac Leon Lučev, kao i holivudski glumac srpskog porekla Džek Dimić, čiji je otac preživeo logor Cerovljani. Premijera se očekuje na proleće 2024. godine, a ceo projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije, Sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, "Telekoma Srbije" i Vlade Republike Srpske.

BONUS VIDEO:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17