• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

02.09.2019

15:47

(VIDEO) PALI SA 800 KILA KOKAINA! Rebić: Razbijena međunarodna kriminalna grupa zahvaljujući podacima srpske policije!

Vesti

(VIDEO) PALI SA 800 KILA KOKAINA! Rebić: Razbijena međunarodna kriminalna grupa zahvaljujući podacima srpske policije!

Podeli vest

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je na osnovu operativnih podataka srpske policije u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državljana koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

 

- Nakon višemesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije uspešno je realizovana zaplena oko 800 kg kokaina - rekao je Rebić, saopštio je MUP.

Prema njegovim rečima, nakon prikupljenih informacija da se ta organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španske kolege.

Španska policija, na osnovu tih informacija, kako je naveo Rebić, u Atlanskom okeanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain.

Rebić je istakao da su tom prilikom kolege iz Španije uhapsile trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije.

Direktor srpske policije je dodao da je istovremeno u Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dve osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

- Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost srpske policije u borbi protiv narkotrafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji - zaključio je Rebić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kalimero

pre 4 godine

Još onih mladih, obrazovanih, sposobnih, što su iz zemlje pobegli u bolji šivot

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17