• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

21.01.2020

23:35

Prijava zlostavljanja iz 2015. dobila epilog na sudu! Devojčica (14) lagala da ju je lekar silovao!

Vesti

Prijava zlostavljanja iz 2015. dobila epilog na sudu! Devojčica (14) lagala da ju je lekar silovao!

Podeli vest

Lekar iz Niša N. B. (30) oslobođen optužbi da je 2015. silovao tada 14-godišnju devojčicu koju je upoznao preko Fejsbuka. Navodnu žrtvu odale ljubavne poruke koje je slala lekaru

 

Lekar iz Niša N. B. (30) pravosnažno je oslobođen optužbe da je u novembru 2015. u Aleksincu silovao tada 14-godišnju devojčicu koju je upoznao preko Fejsbuka! Ključni dokaz za oslobađajuću presudu bile su ljubavne poruke koje je devojčica slala doktoru nakon što ga je prijavila da ju je silovao!

Upoznali se

Išao sam u Aleksinac da se upoznam s njom, ali tad sam joj rekao da mi nismo jedno za drugo i da ne želim više da je vidim
Optuženi N. B.





Razdevičena
Kako stoji u krivičnoj prijavi koja je pre četiri i po godine podneta protiv N. B., navodno zlostavljanje se dogodilo u napuštenom objektu u blizini aleksinačke autobuske stanice.


Devojčica je tvrdila da se prethodno na Fejsbuku dopisivala sa tada 25-godišnjim N. B. i dogovorili su se da se nađu u Aleksincu. Ispričala je da ju je lekar tada odvukao u napuštenu zgradu, gde ju je silovao i razdevičio, nakon čega ju je ispratio do autobuske stanice i taksijem je poslao u školu.


Devojčica je ispričala i da joj je N. B. naredio da ćuti o tome, preteći joj ubistvom, pa nije smela nikom da kaže šta joj se desilo sve do aprila 2016. Tada se devojčica telefonom poverila majci, koja radi u inostranstvu. Majka je odmah pozvala policiju i N. B. je uhapšen.

POLICIJA UPALA NA TAVAN KUĆE U JAGODINI I TAMO NAŠLA TELO! Kada je otkriveno ko je, SVI SU ZANEMELI

 

 


Lekar je na sudu priznao da je dva puta odlazio u Aleksinac da bi se video sa devojčicom. Tada je, kako je rekao, shvatio da njih dvoje nisu jedno za drugo, pa joj je kazao da ne može da bude u vezi s njom i da ne želi više da je vidi. Izričito je negirao da su imali seks i tvrdio je da nije ni znao da je devojčica maloletna sve dok ga nije prijavila policiji.


Iako je medicinskim pregledom ustanovljeno da je devojčica razdevičena, nisu pronađeni dokazi da je silovana, što bi, kako su naveli veštaci, teško bilo i moguće otkriti, s obzirom na to da je od navodnog silovanja do pregleda prošlo šest meseci.
- Još nekoliko okolnosti ukazuje na to da silovanja nije bilo. Navodna žrtva ispričala je kako ju je N. B. silom odvukao do napuštene zgrade kroz park, ali park je u vreme kada se to desilo bio pun ljudi i to niko nije video. Takođe, maloletnica je tvrdila da je u napuštenoj zgradi bilo još ljudi, koji bi morali da čuju njenu vrisku, jer se navodno silovanje odvijalo u obližnjoj prostoriji. Sud smatra i da je bilo nemoguće, kako je maloletnica tvrdila, da joj je silovatelj sve vreme držao ruku na ustima, a seksualni odnos je, prema njenim rečima, trajao čak 25 minuta - stoji, između ostalog, u presudi.

 


Sud nije uvažio ni tvrdnju devojčice da iz straha nije prijavila silovanje šest meseci, pošto se ispostavilo da je ona u tom periodu pričala o tome dvojici svojih momaka, koji su to i potvrdili na sudu.

Krila broj telefona
Krunski dokaz odbrane, koji je sud prihvatio, bio je listing telefonskih poziva, koji je pokazao da je devojčica više puta zvala N. B. i pisala mu ljubavne poruke posle navodnog silovanja. Ona je tokom istrage pokušala to da sakrije. Najpre nije želela da kaže istražiteljima svoj broj telefona, a otkrila ga je tek kada su joj predočene posledice skrivanja dokaza.


Saša Knežević, branilac optuženog lekara, pozdravio je oslobađajuću presudu, ukazujući na to da je ovaj slučaj lažnog prijavljivanja "ilustracija jedne opasne pojave koja je uzela maha, i koju bi trebalo adekvatno procesuirati kako bi joj se stalo na kraj".

Majci i ćerki prijava i tužba

Saša Knežević, branilac N. B., kaže da će protiv devojčice i njene majke podneti odgovarajuće krivične prijave zbog agonije koju je njegov klijent pretrpeo.


- Ima mnogo slučajeva lažnih prijavljivanja silovanja, a obično se radi o ljubavnim svađama, koje rezultiraju neosnovanim krivičnim prijavama. Kako bi se to suzbilo, tužilaštvo bi trebalo da po službenoj dužnosti reaguje zbog lažnog prijavljivanja. U ovom konkretnom slučaju, mi ćemo podneti krivične prijave i protiv majke i protiv navodne žrtve, kao i tužbu za nadoknadu štete. Moj klijent je lekar, i ovo što mu se desilo okaljalo ga je za ceo život. Tri i po godine, koliko je trajao sudski postupak, trpeo je uvrede i podsmevanje, narušen mu je ugled, ostavila ga je devojka, i to sve zbog lažne prijave za silovanje - objašnjava Knežević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17