• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narcisa Božić

29.01.2020

12:06

MISTERIJA! POZNATI ADVOKAT PRONAĐEN MRTAV PORED NAPUŠTENE BENZINSKE PUMPE! Istraga traljava, nisu mu pregledali ni mobilni telefon, a iz izveštaja patologa naprasno nestale modrice i povrede!

Vesti

MISTERIJA! POZNATI ADVOKAT PRONAĐEN MRTAV PORED NAPUŠTENE BENZINSKE PUMPE! Istraga traljava, nisu mu pregledali ni mobilni telefon, a iz izveštaja patologa naprasno nestale modrice i povrede!

Podeli vest

Slučaj poznatog mitrovačkog advokata Branka Mitrića (57) nakon smrti njegove majke Mire, koja nije dočekala odgovor od Apelacionog tužilaštva, pao je u zaborav, a istraga povodom njegove misteriozne smrti još uvek nije pokrenuta!

Njegovo telo pronašla je sasvim slučajno trgovačka putnica koja je automobilom u ranim jutarnjim satima 19. aprila 2017. godine išla autoputem iz Šida ka Beogradu i na parkingu ispred benzinske pumpe kod napuštenog motela, nedaleko od naplatne rampe kod skretanja ka Sremskoj Mitrovici, ugledala leš.

Na lice mesta izašli su pripadnici policije, obavešteno je Više javno tužilaštvo, sačinjen je zapisnik, telo poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu i to je bilo sve.

NIKADA NISAM IMAO VREMENA ZA OCA I MAJKU! Toma Fila na granici suza otkrio za čim žali! (TV IN)

Njegova majka Mira sa kojom je živeo tražila je u više navrata od Višeg tužilaštva u Sremskoj Mitrovici da pokrene istragu zbog sumnjivih okolnosti njegove smrti.

Međutim, iz Tužilaštva je stigao odgovor da, na osnovu prikupljene dokumentacije nema osnova za pokretanje krivičnog postupka, jer se ''radi o prirodnoj smrti''.

U izveštaju obdukcije, koji je tek nakon dva meseca dostavljen Tužilaštvu, piše da je smrt nastupila usled srčanog udara. Na licu i telu bile su vidljive modrice i razderotine, bez vidljivih povreda na telu, stajalo je u izveštaju?!

Branko je te kobne noći poslednji put viđen u kafani u mitrovačkom naselju ''Mala Bosna'' udaljenoj oko tri kilometra od mesta gde je pronađeno njegovo beživotno telo. Branko je iz kafane izašao u 21.30 i posle toga ga niko nije video.

TRI DECENIJE ZATVORA U Srbiji je danas donesena ISTORIJSKA PRESUDA ZA UBISTVO ADVOKATA

Slučaj je pun sumnji i kontradikcija sa nizom  pitanja bez odgovora: s obzirom na to da,  prema rečima njegove pokojne majke. Branko nije bio srčani bolesnik, šta je izazvalo srčani udar? Da li nasilno gušenje ili pretrpljeni strah usled pretnji? Majci su vraćene potpuno suve Brankove stvari i čiste cipele, a tih dana padala je kiša i susnežica, dok je atarski put koji vodi do pumpe bio blatnjav. Sve ukazuje na to, tvrdila je tada njegova majka, da ga je neko automobilom dovezao do pumpe i izbacio na beton, o čemu svedoče razderotine po licu i šakama, mada je prema fotografijama, u koje je reporter Informera imao uvid, Branko nađen kako leži mrtav na leđima. 

UBICA MIŠE OGNJANOVIĆA TRAGOVE KRVI SPRAO MOKRAĆOM! Bivši operativac DB otkrio ŠOKANTNE DETALJE O LIKVIDACIJI POZNATOG ADVOKATA!

Njegov mobilni telefon koji je ostao kod kuće nije pregledan, niti su saslušani poznanici koji su ga poslednji videli u kafani, a ni pregledani snimci sa kamera jednog servisa u blizini benzinske pumpe gde je leš pronađen.

Branko je godinama tragao za ubicama brata blizanca Ranka, koga su u 31. godini kada je radio kao lekar u bolnici u Virovitici 1991.godine ubili pripadnici Vojne policije Vojske Hrvatske. U Dokumentaciono-informativnom centru ''Veritasa'' postoje podaci da je dr Ranko Mitrić 2. novembra 1991. godine nasilno odveden sa radnog mesta u Vojni zatvor u virovitičkoj kasarni gde je više puta pretučen i maltretiran tokom dužeg vremena, a zatim izveden i ubijen. Njegovo telo bačeno je u šaht pokraj magistralnog puta.

(FOTO) OVO JE ADVOKATICA LIDIJA KOJA JE KLIJENTA NAPALA NOŽEM! Sipala mu lek u rakiju, nesrećnik se krvav sam oteturao do bolnice!

Hrvatsko pravosuđe procesuiralo je za ratne zločine četiri pripadnika Vojne policije hrvatske vojske koji su, u nedostaku dokaza, bili oslobođeni optužbe. Porodici su Rankovi posmrtni ostaci isporučeni iz Hrvatske tek 2013.godine.

Prema rečima majke Mire Branko, koji je sa bratom bio neraskidivo povezan, govorio je da se neće smiriti dok njegovi dželati ne budu kažnjeni. Išao je često u Hrvatsku, vodio spor za krivično gonjenje njegovih ubica i pokrenuo i odštetni zahtev. Nekoliko dana nakon sahrane Branka Mitrića na njegovu adresu stigao je dopis iz Hrvatske o obnovi postupka povodom ubistva njegovog brata Ranka.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17