• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.02.2020

13:15

CARINICI ZAUSTAVILI KAMION i u njemu našli NEVEROVATAN PRTLJAG - OD MUNICIJE DO TABLETA ZA POTENCIJU

Vesti

CARINICI ZAUSTAVILI KAMION i u njemu našli NEVEROVATAN PRTLJAG - OD MUNICIJE DO TABLETA ZA POTENCIJU

Podeli vest

Carinici su 25. februara na prelazu Vrška Čuka otkrili da se u jednom kamionu, pored prijavljene, nalazi i neprijavljena roba čija je vrednost procenjena na preko 25.000 evra. Zaplenjena je velika količina gasne municije, kao i teleskopske palice, optički nišani, noževi na rasklapanje, parfemi, satovi, preparati za potenciju, gardedoba i obuća.

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka BiH.

Mada je vozač kamiona, 40-godišnji državljanin BiH, tvrdio da nema ništa da prijavi osim prijavljene robe koju prevozi, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled. 

Foto: Uprava Carina

Zbog nemogućnosti da to bude urađeno na samom prelazu, kamion je u pratnji policije dopraćen do ispostave Terminal aerodroma Niš, gde je roba istovarena i detaljno pregledana.

Ispostavilo se da se među prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 mm, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju „macun“. 

Foto: Uprava Carina

Pored toga, pronađeno je i oko 250 ručnih satova, najverovatnije kopija robnih marki „kasio“, „armani“, „ges“, „šanel“, „roleks“ i „svarovski“, kao i oko 100 različitih parfema za koje se takođe sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova „karolina herera“, „dior“, „šanel“, „bulgari“, „roberto kavali“, „kenzo“, „armani“ i drugih.

Foto: Uprava Carina

Među krijumčarenom robom našlo se i preko 2.000 različitih odevnih predmeta – jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama robnih marki „adidas“, „najk“, „levis“, „filip plejn“, „bos“ i sl.

Foto: Uprava Carina

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača, sporna roba će biti zadržana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV SVEŠTENIKA koji je gurnuo vernika ispred crkve u Požarevcu
Hronika

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV SVEŠTENIKA koji je gurnuo vernika ispred crkve u Požarevcu

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu pokrenulo je istragu na osnovu krivične prijave koju je u sredu policija podnela protiv sveštenika Predraga R. (44) iz Požarevca, za nanošenje teških telesnih povreda Dragošu Korunoviću. Tokom istrage saslušaće se osumnjičeni, oštećeni i svedoci, a obaviće se i veštačenje povreda koje je Korunović zadobio. Za ovo delo zakonom je zaprećena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora, saopšteno nam je u ovom tužilaštvu.

27.02.2020

12:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17