• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.03.2020

06:59

PAO VOĐA "PINK PANTERA"! Bio u rijalitiju u Srbiji, sebe zove "lopovom-džentlmenom", a JAVNO JE PRIČAO O SVOJIM NAJVEĆIM GRESIMA

Vesti

PAO VOĐA "PINK PANTERA"! Bio u rijalitiju u Srbiji, sebe zove "lopovom-džentlmenom", a JAVNO JE PRIČAO O SVOJIM NAJVEĆIM GRESIMA

Podeli vest

Rajko Čaušević (63), jedan od vođa i osnivača čuvene pljačkaške bande "Pink Panter", uhapšen je u ponedeljak u nemačkom gradu Hagenu! Čaušević je priveden sa još jednim muškarcem, a terete se za najmanje 10 krađa u tom delu Nemačke.

Prema navodima nemačkog "Bilda", policija je nakon duže istrage sakupila dovoljno dokaza da bi uhapsila Čauševića i njegovog saučesnika.


- Nakon dojave gde se nalazi vođa "Pink Pantera" policija je prvo opkolila zgradu u Hagenu, a zatim uhapsila Rajka Čauševića. Osim njega, privedena je još jedna osoba. Obojica se terete za seriju pljački - naveo je "Bild" i dodao da se Rajko sam na internetu hvalio svojim pljačkama po Evropi.
Inače, "Pink Panteri" su međunarodna banda koja je specijalizovana za krađe nakita.

- Banda se sastoji od nekoliko stotina članova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a osiguravajuće kuće procenile su da su "Pink Panteri" ukrali ukupno više od 500 miliona dolara u nakitu i raznim dragocenostima. Izveli su brojne smele pljačke draguljarnica u Dubaiju, Švajcarskoj, Japanu, Francuskoj, Nemačkoj, Luksemburgu, Španiji, Italiji i Monaku, pri čemu nije bilo žrtava - preneli su nemački mediji.

Foto: printscreen

 


Čaušević je rodom sa Cetinja, a javnosti se predstavio kao prvi crnogorski "lopov-džentlmen", priznajući da je decenijama pljačkao po Evropi i time obezbedio sebi luksuzan život. Hvalio se da je dao značajan doprinos Crnoj Gori da postane samostalna država 2006. godine i javno je priznao da je idejni vođa i tvorac kriminalne grupe "Pink Panteri".


Zlato mu omiljeno
Nedavno je u razgovoru za podgorički "Dan" govorio o svojoj prošlosti, navodeći da je prvi put u Crnoj Gori završio u zatvoru sa samo 17 godina.
- Krao sam sve što je vredno, a posebno zlato. Zatvorske kazne sam služio u Nemačkoj, Austriji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Španiji, Švedskoj, Holandiji, a poslednji put sam bio u zatvoru 2013. u Hrvatskoj - rekao je Čaušević.
Učestvovao je 2015. u rijaliti šouu "Maldivi", a o svojim pljačkaškim pohodima pričao je i u emisiji "Goli život" kod Milomira Marića na TV Hepi.


Đukanovićev politički aktivista

Rajko Čaušević je bio aktivista Demokratske partije socijalista (DPS), a Milo Đukanović mu je uručio zahvalnicu "za doprinos obnovi državnosti Crne Gore 21. maja 2006." Čaušević je rekao za crnogorske medije da ga državne funkcije nikada nisu interesovale jer je "znao da je lopov i kriminalac". Ima fotografije sa Đukanovićem, Svetozarom Marovićem, Filipom Vujanovićem, Milicom Pejanović Đurišić i mnogim drugim crnogorskim političarima, "ali svoje kontakte iz prošlosti sada ne koristi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Volim kad je neko svestan svojih kapaciteta i zna dokle može da dosegne pa ga ne interesuju političke pozicije. Ne može svaki lopov da se vine u politiku. To mogu samo oni vrhunski, inteligentni, prefrigani!

Andrijano

pre 4 godine

Cega se pametan stidi,time se budaletina ponosi.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17