• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.12.2020

19:19

PET MISTERIOZNIH UBISTAVA KOJA SU TRESLA SRBIJU Policija je bila nemoćna, nikada ih nisu rešili

Vesti

PET MISTERIOZNIH UBISTAVA KOJA SU TRESLA SRBIJU Policija je bila nemoćna, nikada ih nisu rešili

Podeli vest

Proteklih decenija u Srbiji su se desila mnoga nerešena ubistva, ali su mnoga od njih ostala pod velom tajne iako je vladalo veliko interesovanje javnosti za otkrivanjem ubica.

O njima su napisani mnogi članci, čak snimljeni i dokumentarni filmovi, ali godinama ništa nije bilo rešeno. Ovo je 5 ubistava o kojima se i danas priča, a nikada do kraja nisu otkriveni svi detalji.

MISTERIOZNO UBISTVO ŽESTOKOG MOMKA

Aleksandar Knežević Knele važio je za žestokog momka sa Voždovca, a njegovo misteriozno ubisvo i danas je česta tema medija. 

Naime, on je ubijen pre 28 godina a telo je nađeno u apartmanu 331 hotela "Hajat".

Knele je tada imao 21 godinu a zvanična istraga nikada nije otkrila trag koji bi vodio do ubice. Jedan od detalja od koji se ledi krv je da je sobarica pronašla njegovo telo u lokvi krvi, a na ogledalu je krvlju bilo ispisano: "Broj 1".

Mediji su spekulisali, pozivajući se na svedočenja u dokumentima tajnih službi, da se radilo o obračunu zbog neraščićenih računa ali zvanična verzija nikada nije saopštena.

Foto: printscreen

POLICIJSKI GENERAL IZREŠETAN U PICERIJI

Ubistvo Radovana Stojičića Badže, zamenikom ministra policije i načelnikom Resora javne bezbednosti, bio je jedan od najžešćih udaraca na sam vrh policije u Srbiji.

Stojičić je ubijen 11. aprila 1997 u beogradskoj piceriji „Mama mija“ dok je sedeo sa sinom Vojislavom i njegovim prijateljem carinikom. Naime, sin je oko ponoći pozvao Stojičića da se nađu u piceriji i ovaj je brzo došao. Pola sata posle ponoći pojavio se čovek u crnom, koji je imao čarapu na glavi i ispalio rafal u Stojičića. Iako je policija blokirala čitav grad i zaustavljala skoro sva vozila koja su napuštala Beograd, nisu imali mnogo uspeha. 

Stojičić je rukovodio teritorijalnom odbranom u istočnoj Slavoniji, baš u vreme dok je Željko Ražnatović Arkan sa svojim "tigrovima" bio tamo. Spekulisalo se da je bio umeštan u šverc cigareta, a njegov brat Siniša Stojičić pre nekoliko godina je bio pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog šverca cigareta tokom devedesetih. U optužnici se Radovan Stojičić pominjao kao jedan od organizatora grupe. 

MINISTAR KOJI JE UBIJEN U RESTORANU

Jedno od šokatnih ubistava koja su potresala Srbiju desilo se 7. februara 2000. godine. Tog dana je ubijen savezni ministar odbrane Pavle Bulatović, koji je sedeo u restoranu FK „Rad“ sa prijateljima.

Ubica je pucao kroz prozor koji se nalazi veoma visoko, a s obzirom da iz "kalašnjikova" upucao ministra sa tri kratka rafala i 17 hitaca, policija je utvrdila da se radilo o profesionalcu.

Bulatović je sa mnogo prostrelnih rana odmah prevezen na VMA, ali nije mogao da preživi.

Ubijeni ministar je smatran jednim od glavnih oslonaca Miloševićevog režima u Crnoj Gori i najbliži politički saradnik Momira Bulatovića. Zanimljivo je da je njegov slučaj bio poveren istražnom sudiji Nebojši Simeunoviću, koji je takođe nekoliko meseci kasnije nađen mrtav

JAGODINSKI NOVINAR UBIJEN U ZGRADI GDE JE ŽIVEO

Jagodinski novinar Milan Pantić ubijen je u junu 2001. godine, u ulazu zgrade gde je živeo. Ubica nikada nije uhapšen, a Komisija za ubistvo novinara pre nekoliko godina objavila je da je ubica identifikovan.

Što se tiče detalja, poznato je da se novinar oko 7.45 vraćao iz prodavnice sa kesom u ruci a da je udaren tupim predmetom u glavu, nakon čega je preminuo.

Pantić je često pisao o koruptivnim radnjama pojedinih jagodinskih privrednika, a sumnja se da je upravo jedan od njih bio i nalogodavac ovog ubistva. Ipak, njegovo ime kao ni ime ubice nikada nije javno objavljeno.

Foto: printscreen

 

NOVINARKA NAĐENA MRTVA U SVOM STANU

Prošlo je 26 godina otkako je novinarka časopisa "Duga" Radislava Dada Vujasinović nađena mrtva u svom stanu.

Dada je bila poznata po izveštajima sa ratišta devedesetih, ali i istraživačkim tekstovima u vezi sa kriminalom. Iako je prvobitna istraga tvrdila da se ubila iz lovačke puške, balističari su 2008. godine osporili to a već naredne godine je Okružno tužilaštvo podnelo zahtev policiji o prikupljanju dokaza za ubistvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lumik

pre 3 godine

Služba ne ostavlja tragove... tek kad budu svi do jednog počišćeni, krenućemo napred.

SOCIOLOG

pre 3 godine

Nas su učili da se ne rasvetle samo ona ubistva koja su u interesu države.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17