• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

23.04.2021

22:40

Bračni par iz Loznice namamio vozača da im pošalje gole fotografije, a onda pretili da će to pokazati njegovoj ženi! TRAŽILI SU PARE, A DOBILI...

Vesti

Bračni par iz Loznice namamio vozača da im pošalje gole fotografije, a onda pretili da će to pokazati njegovoj ženi! TRAŽILI SU PARE, A DOBILI...

Podeli vest

Lozničani Mladen P. i njegova žena Ljubica P. napravili lažni Fejsbuk profil i namamili vozača A. P. da im pošalje svoje golišave fotografije. Nakon toga tražili mu 300 evra kako te slike ne bi poslali njegovoj ženi

Mladen P. (23) i njegova supruga Ljubica P. (25) iz Loznice uhapšeni su juče zbog sumnje da su od vozača A. P. (39) iz Beograda pokušali da iznude 300 evra. Oni su oštećenog preko lažnog Fejsbuk profila, koji je bio na ime Nevena Radić, namamili da pošalje golišave fotografije, a zatim su ga ucenili da će te slike, ukoliko ne uplati novac, poslati njegovoj supruzi.


Kako saznajemo od izvora iz istrage, Mladen, koji u Loznici radi kao kuvar, i njegova supruga Ljubica, koja predaje ruski jezik u tom gradu, dogovorili su se da ucene A. P. i od njega uzmu novac, a istraga tek treba da utvrdi zašto su hteli da ucene baš njega.

Smislili prevaru
- Mladen i Ljubica su sredinom marta napravili lažni profil na Fejsbuku, i to na ime žene pod imenom Nevena Radić. Oni su krajem marta sa ovog profila prosledili zahtev za prijateljstvo A. P. i čekali da ga on prihvati. Čim je to učinio, osumnjičeni su počeli da mu šalju lascivne poruke i navodno Nevenine golišave fotografije -
kaže naš izvor iz istrage i dodaje:
- Oštećeni se upustio u prepisku, ne sluteći da se iza tog profila kriju ucenjivači. Sve vreme prepiska je imala seksualni kontekst. U jednom trenutku osumnjičeni su od A. P. zatražili da fotografiše polni organ, telo i lice, a zauzvrat su mu prosledili još jednu fotografiju golog ženskog tela.

Foto: Shutterstock


Prema rečima Informerovog sagovornika, A. P. se fotografisao i poslao te slike.
- Ubrzo nakon što je prosledio svoje golišave fotografije, dobio je poruku u kojoj mu je traženo da na žiro račun jedne banke uplati 200 evra. Ucenjivači su od žrtve tražili i broj njegovog mobilnog telefona. Kada im je dao, oni su mu i u SMS poruci poručili da se ne igra i odmah uplati novac kako njegova supruga, ali i svi prijatelji ne bi dobili njegove kompromitujuće slike - naveo je on.


Prestravljeni A. P. shvatio je da nema kud, pa je pristao da plati ucenu, ali zatražio je da mu osumnjičeni daju malo više vremena jer mora da skupi novac.
- Mladen i Ljubica su mu rekli da pristaju na odlaganje, ali da će morati da im, umesto 200 evra, uplati 300. Nakon toga A. P. je shvatio da se, čak i kada bude dao novac, neće iz svega izvući tako lako, već da će svakog meseca morati da daje još para. Zbog toga je A. P. pozvao policiju i ispričao im šta mu se desilo - naveo je naš sagovornik iz istrage.

U telefonu dokazi
Inspektori su A. P. rekli da uplati traženi novac, jer će tako lakše pronaći osumnjičene.
- Ubrzo je proverom žiro račun na koji je oštećeni uplatio novac utvrđeno da on pripada Ljubici P., profesorki ruskog jezika. Pregledom snimaka sigurnosnih kamera otkriveno je da je novac sa bankomata u Loznici podigao Mladen P. Supružnici su uhapšeni, a pregledom njihovih mobilnih telefona pronađeni su dokazi da su oni ucenjivali A. P. - kažu u policiji. 

Osumnjičenima preti robija

Mladenu P. i njegovoj ženi Ljubici P. nakon hapšenja je po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.
Posle toga oni će biti saslušani u tom tužilaštvu, koje im na teret stavlja krivično delo ucena, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17