• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/T. P.

07.07.2021

10:48

Mladina drugarica ukrala 23.000 evra na svadbi! Rasvetljena pljačka na venčanju u selu Borač kod Knića!

Vesti

Mladina drugarica ukrala 23.000 evra na svadbi! Rasvetljena pljačka na venčanju u selu Borač kod Knića!

Podeli vest

Dok je trajalo svadba u hotelu u Kragujevcu, mladina drugarica je otišla u Borač u mladoženjinu kuću, gde je bio novac od poklona, pa je ostavila otvoren prozor i javila drugu da dođe i sve odnese. Kradljivci u bekstvu

Venčanje sina preselo je 23. juna porodici Marković iz sela Borač kod Knića, jer im je mladina drugarica, dok je trajala svadba u hotelu u Kragujevcu, ukrala 23.000 evra iz kuće!

Ukradene su koverte s novcem od poklona, ali i pare porodice Marković kojima je trebalo da isplate troškove svadbenog veselja. Mladina drugarica, koja je glavnoosumnjičena za tipovanje i organizaciju drske pljačke, u bekstvu je, kao i njen pomagač.

Kako smo saznali, mladoženja Marko Marković već godinama živi u Austriji, kao i njegovi roditelji, a u junu je došao u rodnu Šumadiju da se venča sa svojom izabranicom.

Markova baka Miroslava Marković i dalje ne može da se oporavi od šoka zbog pljačke koja im je upropastila svadbeno veselje.

- Svi smo bili na svadbi tog 23. juna u hotelu u Kragujevcu, bilo je divno i veselo... Uveče, pred kraj svadbe, Marko i ja smo došli do kuće u Borač da uzmemo pare kako bismo isplatili troškove veselja. Moj unuk je najpre uzeo novčanik i video da je prazan, pa se uhvatio za glavu i počeo da kuka da je opljačkan... Odmah je pozvao policiju i roditelje, koji su tada još bili u hotelu u Kragujevcu - priča ogorčena Miroslava.

Ona dodaje da su tek kad je policija stigla, shvatili da su ukradene i koverte od poklona, kao i zlatni, ručno rađen nakit Markove majke.

- Odneli su lanče i prsten BMW, koji su draga uspomena mom unuku, ali i još svašta od nakita. Sve ukupno, šteta je oko 23.000 evra. Lopov je ušao kroz prozor kuće u prizemlju, videli smo razvaljenu mrežicu za komarce, a bilo je i blatnjavih otisaka cipela u kući - objašnjava baka Miroslava.

U porodici Marković, ali i u policiji, uvereni su da je za sve kriva jedna mladina drugarica, kojoj još neće da otkriju ime, dok inspektori ne završe svoj posao.

U Boraču sniman "Moj rođak sa sela"

Kadrovi Gruže i sela Borač svakodnevno se mogu videti na malim ekranima jer upravo tamo, u srcu Šumadije, snimana je kultna serija "Moj rođak sa sela". Svi koji su makar jednom odgledali tu seriju znaju za Milomira Vranića, čiji lik igra Vojin Ćetković, a kuća u kojoj je taj televizijski junak živeo postala je jedna od omiljenih mesta za turiste. Navodno je Ćetković imao želju da kupi tu kuću, ali mu se vlasnik imanja zahvalio na ponudi i odbio ga.


Kako je utvrđeno, samo je mladina drugarica za vreme svadbenog veselja dolazila u kuću u Borač da se, navodno, presvuče. Sumnja se da je ona tada ostavila otvoren prozor i javila svom saučesniku da dođe i ukrade pare. U međuvremenu, ta devojka se vratila na svadbu u Kragujevac i veselila se s mladencima.

Policija je htela da sasluša tu devojku, ali ona je u međuvremenu nestala i za njom se traga.
Marko i njegova porodica su se odmah posle svadbe vratili u Austriju, a na policiji je sada da uhapsi bahate kradljivce.

Sličan slučaj u Prokuplju

Sličan slučaj dogodio se i u okolini Prokuplja 2017. godine. Mladoženja Miljan J. na trenutak je napustio svadbu i vratio se u stan, kada je zatekao obijena vrata. Odmah je pozvao policiju, pa je prvu bračnu noć proveo u stanici dajući izjavu.

Sreća u nesreći je što lopov nije ukrao novac koji su Miljan i njegova nevesta dobili za svadbu, jer verovatno nije uspeo da ga pronađe u stanu. Istragom je utvrđeno da nedostaju samo dve flaše pića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17