• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.07.2021

22:00

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ODGOVORNIH ZA URUŠAVANJE ZGRADE! Oglasilo se Tužilaštvo!

informer.rs

Vesti

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ODGOVORNIH ZA URUŠAVANJE ZGRADE! Oglasilo se Tužilaštvo!

Podeli vest

U vezi događaja od 16.7.2021. godine kada se na Vračaru urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici Građevinska inspekcija i policija su izvršili uviđaj i po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva saslušali odgovorna lica izvođača radova na gradilištu, kao i investitore objekta koja su fizička lica

Iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo Teško delo protiv opšte bezbednosti iz Čl. 288 KZ-a. Takođe,nakon uviđaja i izjava i pregleda dokumentacije,proizilazi da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezneđena, odnosno da je ista bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja. Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprecilo dalje urušavanje.

Protiv odgovornih lica biće podneta krivična prijava u redovnom postupku jer ne postoje razlozi za određivanje pritvora. Naime, svi učinioci su državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, zatim svi dokazi su obezbeđeni, a upravo izvođac radova mora sanirati temeljnu jamu po hitnom postupku i to što pre zbog najave kiše i pljuskova u narednom periodu. Pored toga što gradilište mora brzo da se obezbedi i sanira da ne bude još težih posledica, potrebno je odmah pregovarati oko naknade štete sa oštećenima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija