• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

24.07.2021

19:15

NASTAVLJA SE ISTRAGA ZLOČINA KLANA VELJKA BELIVUKA! Koljač hoće za svedoka saradnika!?

Printscreen Pink

Vesti

NASTAVLJA SE ISTRAGA ZLOČINA KLANA VELJKA BELIVUKA! Koljač hoće za svedoka saradnika!?

Podeli vest

* Srđan Lalić, koji je snimljen kako lično muči, kolje i kasapi više žrtava, spreman da sarađuje sa tužilaštvom * Još dvojica mafijaša spremni da sve priznaju, a jedan je već dao iskaz u kome je detaljno opisao sve zločine

Srđan Lalić, član mafijaškog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je snimljen kako lično muči, kolje i kasapi više žrtava, spreman je da sarađuje sa tužilaštvom, potvrđeno je Informeru u više izvora.

Kako saznajemo, Lalić hoće da dobije status svedoka saradnika i nudi pomoć istražnim organima. Osim njega, tvrde naši odlično obavešteni izvori, još dvojica mafijaša spremna su da sve priznaju i sarađuju. Jedan od njih, kako saznajemo, već je dao iskaz u kome je detaljno opisao sve zločine.

Hoće manju kaznu

Naši izvori prenose da Lalić nudi saradnju, a da zauzvrat traži manju kaznu, pošto je svestan da mu preti doživotni zatvor.

- Srđan Lalić je spreman sve da ispriča tužiocima, jer je pritisnut dokazima. On je snimljen kako lično muči, kolje i kasapi žrtve, tako da nema nikakav način da se izvuče. Isprva je sve negirao, ali kada je video dokaze, snimke i fotografije, naglo je promenio priču. Čak mu je u jednom momentu pozlilo, odnosno povraćao je kad je gledao snimke na kojima se on nalazi... - prenosi naš izvor, koji navodi da Lalić, prema zakonu, može da bude svedok saradnik bez obzira na to što je lično činio zločine.

- Zakon kaže da svedok saradnik ne može da bude samo vođa organizovane kriminalne grupe, a Lalić to svakako nije bio. Takođe, po sada važećem zakonu, on ne može da prođe kao Čume. Njemu ne može kao ranije da bude oproštena čitava kazna, već samo umanjena, pa da recimo umesto doživotne robije, dobije 20 ili 30 godina - objašnjava sagovornik Informera.

Prema njegovim rečima, osim Lalića, još dvojica mafijaša takođe su spremna na potpunu saradnju sa tužiocima.

- Jedan od njih već je istražiteljima ispričao do detalja sve zločine koje je počinio on, ali i drugi članovi Belivukove bande. Drugi još nije dao iskaz, ali pregovara sa tužilaštvom o uslovima pod kojim bi to učinio... - ističe naš izvor upućen u tok dosadašnje istrage.

Niko juče nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja, a tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je najavio da će da će u narednih sedam ili osam dana, najverovatnije u petak, 30. jula, biti podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Nenadić je na zatvorenoj konferenciji za medije novinarima pokazao nove jezive fotografije i dokaze protiv mafijaša.

- Istraga se vodi protiv 31 okrivljenog. Obavljena su veštačenja po 300 naredbi i prikupljeni su brojni materijalni dokazi sa lokacija za koje postoji sumnja da su mesta izvršenja krivičnih dela. Pripadnici ove grupe terete se za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i jedno silovanje. Osim fotografija, tu su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičena lica. Ovaj dokazni materijal je putem međunarodne pravne pomoći pribavljen od jedne zapadnoevropske države, a odnosi se na osumnjičene pripadnike Belivukove grupe u periodu izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret - naglašava Nenadić.

Politička odbrana

Ministar policije Aleksandar Vulin kaže da objavljivanje fotografija jezivih zločina Belivukovog klana ni na koji način ne ugrožava istragu, a da se Belivuk služi 'političkom odbranom', jer nema drugi argument.

- To što sam objavio fotografije žrtava zločina za koje se sumnjiči Belovukova grupa ne može da ugrozi istragu. Zamislite da nisu objavljene, da ništa od toga ne znamo, već da imamo samo izjavu Belivuka, možda bismo mi iz vrha države stvarno bili proglašeni za kriminalce. Mesecima slušamo da nema svedoka, da nema dokaza... Da nismo objavili fotografije, danas bi Belivuk bio heroj. I sad ga čak prave herojem, sa sve slikama na kojima kolje čoveka! - upozorava Vulin.

Tužilaštvo novinarima pokazalo jezive snimke Belivukovih žrtava

Tužilac Mladen Nenadić je na zatvorenoj konferenciji za medije novinarima prikazao slike unakaženih tela žrtava klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Pre prikazivanja fotografija Nenad je okupljene novinare zamolio samo jedno: 'Pišite realno.'

Prikazane su fotografije ubijenih Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, dok fotografije ubijenog Lazara Vukićevića, za koje je tužilac rekao da su verovatno najstrašnije, nisu prikazane jer ih njegov otac još nije video.

Kako smo se i lično uverili, sve žrtve su surovo ubijene, a onda isečene na komade. Na jednoj od fotografija u plastičnoj kadici u krvi nalazi se telo žrtve isečeno na komadiće i spremno za mlevenje u mašini za meso!

Svim žrtvama su odsečene glave. Na jednoj od fotografija vidi se i da su ovi monstrumi pored odsečene glave ostavili sekiru koju su koristili kako bi je odrubili. Slikali su i sečenje ruku, stopala, zabadanje noževa u sve delove tela...

Čak su jednoj žrtvu odrubljenu glavu postavili između nogu, a na leđima mu krvlju napisali: 'Korać pi*ka', kako bi poslali poruku suparnicima iz 'kavačkog klana'.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17